Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 10 máj 2020 18:31

Gemersko-malohontské múzeum opäť otvorené pre verejnosť Doporučený

Napísal(a) M. Oštrom Mareková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Od utorka 12. mája 2020 sa opäť otvárajú brány Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Múzeum bolo pre verejnosť zatvorené celých 64 dní. Múzeum bude otvorené počas štandardných otváracích hodín – v pondelok zatvorené, v utorok až piatok otvorené od 9:00 do 17:00 a počas víkendu od 13:00 do 17:00.

Počas návštevy múzea však budú platiť určité opatrenia. Vstup do múzea bude povolený len s prekrytými hornými dýchacími cestami (napr. rúškom, šatkou, šálom). Pri vstupe bude potrebné si dezinfikovať ruky pripraveným dezinfekčným prostriedkom. Počet návštevníkov vo výstavných a expozičných priestoroch v jednom okamihu bude limitovaný na jedného návštevníka na 25m2 (t.j. maximálne traja návštevníci v jednej miestnosti), táto podmienka sa nevzťahuje na deti.

rs muzeum otvorene 1 

Počas návštevy múzea si môže verejnosť pozrieť stálu vlastivednú expozíciu a expozíciu Protifašistický odboj a SNP v Gemeri-Malohonte. K dispozícii je aj výstava venovaná vývoju kováčskeho remesla v Gemeri-Malohonte Nieto majstra nad kováča...

Koncom mája bude verejnosti sprístupnená výstava mladej výtvarníčky Šarloty Bottovej z Rimavskej Bani, ktorá v súčasnosti žije a tvorí v Hnúšti. Z jej tvorby uvidíte kresby portrétov významných slovenských i zahraničných osobností. V priebehu júna sprístupníme výstavu kyjatických hračiek z dielne Ladislava Hedvigiho z Rimavských Zalužian.

Aj naďalej budeme v spojení s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Instagram. Denne budeme prezentovať zbierkové predmety a aktivity múzejnej pedagogiky.

Kolektív Gemersko-malohontského múzea sa teší na svojich prvých návštevníkov.

Mgr. Martina Oštrom Mareková

 

Čítať 1194 krát Naposledy zmenené nedeľa, 10 máj 2020 19:05