streda, 13 máj 2020 19:24

Medzinárodný deň múzeí s bezplatným vstupom do Gemersko-malohontského múzea Doporučený

Napísal(a) MOM
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí – 18. mája 2020 bude vstup do Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote bezplatný. Aj v tejto neľahkej situácii sa múzeum rozhodlo neupustiť od tradície a vyšlo v ústrety návštevníckej verejnosti tým, že v pondelok 18. mája sprístupní stále expozície v čase od 8:00 do 16:00 hod.
Múzeum bude otvorené mimoriadne aj v pondelok, napriek tomu, že býva v tento deň v týždni pre verejnosť uzatvorené. Návštevníkom ponúkame bezplatnú prehliadku stálych expozícií a výstavy Nieto majstra nad kováča...“: Martina Oštrom Mareková.

Medzinárodný deň múzeí je sviatkom všetkých múzejníkov od roku 1977, kedy tak rozhodla Medzinárodná rada múzeí ICOM počas generálnej konferencie v Moskve. Múzeá patria k inštitúciám,

rs den muzei 2020 1ktoré zohrávajú veľkú úlohu pri ochrane kultúrneho dedičstva. Zhromažďovanie a odborné spracovanie predmetov, konzervovanie, výskumy, prezentovanie zbierok, organizovanie vzdelávacích aktivít a mnoho ďalšieho patrí k činnosti každého múzea.

Gemersko-malohontské múzeum je múzeum s regionálnou pôsobnosť dokumentujúce prírodné a kultúrne dedičstvo regiónov Gemer a Malohont. Je piatym najstarším múzeom na Slovensku (1882). Okrem stálych expozícií ponúka viacero krátkodobých výstav, zaujímavé podujatia, prednášky, vyučovacie hodiny a animačné programy.

Mgr. Martina Oštrom Mareková

 

Poznámka:

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí ponúka bezplatnú prehliadku expozícií a výstavy "Nieto majstra nad kováča...", dňa 18. mája 2020 v čase od 8:00 do 16:00. 
Vstup do múzea je možný za dodržania nasledovných podmienok:
ho 
- prekryté horné dýchacie cesty (rúškom, šatkou a pod.)
- dezinfikovanie rúk prípravkom alebo požitie rukavíc
- rozostupy minimálne 2 metre
- na 25m2 jedna osoba
 
Dovidenia v priestoroch piateho najstaršieho múzea na Slovensku.
Čítať 1021 krát Naposledy zmenené streda, 13 máj 2020 19:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!