štvrtok, 28 máj 2020 13:28

Deň detí v Baníckom múzeu v Rožňave Doporučený

Napísal(a) R. Š.
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, sa pripojilo k ostatným kultúrnym organizáciám kraja a pripravilo pre deti podujatie s názvom „Deň detí v Baníckom múzeu v Rožňave“. To sa uskutoční 5. 6. 2020 (piatok) od 9:00 hod. do 17:00 hod. vo vonkajších priestoroch exteriérovej Geologickej bádateľne Zážitkového centra Sentinel, na Šafárikovej 43 v Rožňave.
„Teší ma, že v aktuálnej, o čosi náročnejšej dobe, sa nezabudlo na našich najmenších a aj Banícke múzeum v Rožňave sa rozhodlo spríjemniť im Medzinárodný deň detí. Veď kto by si nechcel vyskúšať napríklad ryžovanie zlata, ktoré je už každoročne v múzeu veľkým lákadlom.

rv plag den deti 2020 1 1Sme radi, že po dvoch mesiacoch sa naše kultúrne zariadenia opäť otvorili pre verejnosť, no chcem deti aj ich rodičov požiadať, aby nezabúdali na hygienické opatrenia, ktoré v župných zariadeniach platia a ktorých cieľom je chrániť ich zdravie, “ informoval košický župan Rastislav Trnka.

Múzejníci si aj tento rok pripravili bohatý program, v ktorom nebudú chýbať rôzne zaujímavé aktivity, ako je rozpojovanie hornín geologickým kladivom, výroba kryštálov a mnoho iného. Samozrejme, všetko sa udeje za prísnych hygienických opatrení.

"Témou podujatia je geológia Gemera. Pomocou krátkej prednášky a vzoriek hornín a minerálov sa naši najmenší návštevníci dozvedia, aké rozmanité nerastné bohatstvo skrýva podzemie Gemera," povedala na margo podujatia múzejná pedagogička Juliána Kelemenová.

Kontakt pre záujemcov:

Ing. Juliána Kelemenová

+421 908 101 060

 

R. Š.

Čítať 936 krát Naposledy zmenené štvrtok, 28 máj 2020 13:53

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!