piatok, 26 jún 2020 19:39

Banícke múzeum v Rožňave bude žiť v lete geológiou

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo pre žiakov, študentov a rodiny s deťmi ďalšiu voľnočasovú aktivitu s názvom „Geo – piatky v múzeu“. Podujatie sa bude konať počas letných prázdnin takmer každý piatok v Zážitkovom centre SENTINEL na Šafárikovej ul. č. 43 v Rožňave a na programe budú lákadlá, ako napríklad rozpojovanie a pozorovanie hornín, ryžovanie zlata alebo hľadanie fosílií v piesku.
„Všetky z aktivít sa budú konať v našej novej exteriérovej Geologickej bádateľni, ktorú sme vlani otvorili vďaka podpore Košického samosprávneho kraja. Čiže okrem toho, že sa naši bádatelia niečomu priučia, strávia čas aj na čerstvom vzduchu. V prípade zlého počasia sa ale vieme presunúť do interiérových priestorov múzea, kde zabezpečíme iné, tak isto lákavé aktivity,“ prezradila Juliána Kelemenová z Baníckeho múzea v Rožňave.

geo piatky web maleČasový interval aktivity je približne 60 minút počas doby od 9:00 do 16:00 hod, cena je 1 €. Účasť na Geo – piatkoch v múzeu je potrebné vopred nahlásiť, buď formou e-mailu na alebo na telefónnom čísle 0908 101 060. Viac informácii o aktivitách múzea nájdete na webovej stránke www.banmuz.sk.

Tešíme sa na Vašu návštevu

R. Šimko

 

Čítať 939 krát Naposledy zmenené piatok, 26 jún 2020 19:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!