utorok, 30 jún 2020 16:30

Deti s vysvedčením majú vstup do múzea zdarma Doporučený

Napísal(a) Mgr. Martina Oštrom Mareková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote pripravilo pre žiakov základných a stredných škôl odmenu za ich prospech. Všetci žiaci, ktorí počas víkendu 4. až 5. júla 2020 sa preukážu aktuálnym koncoročným vysvedčením získajú bezplatný vstup do múzea. Môže tak urobiť každý žiak bez ohľadu na známku na vysvedčení. Gemersko-malohontské múzeum je pre verejnosť počas víkendu otvorené 13:00 do 18:00.
Aktuálne si verejnosť môže pozrieť štyri tematicky pestré výstavy - Nieto majstra nad kováča..., Bionika - príroda na to prišla prvá, Šarlota Bottová. Výber z tvorby a najnovšia výstava Kyjatické hračky Ladislava Hedvigiho.

rs vysvedcenie koncoročne 1Výstava Nieto majstra nad kováča... je venovaná vývoju kováčskeho remesla v Gemeri-Malohonte. Zameriava na prezentáciu kováčskeho náradia, technológií, prácu vo vyhni, no i na sociálne a spoločenské postavenie kováča v dedinskom či mestskom spoločenstve.

Výstava Bionika - príroda na to prišla prvá je zameraná na prírodu ako nevyčerpateľný zdroj inšpirácie a poznatkov pre techniku, architektúru aj dizajn. Návštevníci sa dozvedia, ktoré živé organizmy stáli na počiatku pokusov pri skonštruovaní lietadiel, ponoriek, sonarov, ale aj to, čo inšpirovalo vynálezcu suchého zipsu.

Výstava Šarlota Bottová. Výber z tvorby prezentuje talent mladej výtvarníčky, ktorá sa vo voľnom čase venuje kresleniu známych osobností spoločenského, kultúrneho i politického života z domáceho, či zahraničného prostredia.

Výstava Kyjatické hračky Ladislava Hedvigiho prezentuje prácu a produkty regionálneho výrobcu. Ladislav Hedvigi vo svojej dielni v Rimavských Zalužanoch vyrába okrem tradičného sortimentu, teda koníkov a kohútikov na kolieskach, postieľok, kolísok, detských stoličiek, koníkov – odrážadiel a zmenšených modelov súsekov, aj rôzne dekoračné predmety zdobené kyjatickým ornamentom, ako svietniky, zrkadielka, či šperkovnice.

Mgr. Martina Oštrom Mareková

 

Čítať 880 krát Naposledy zmenené utorok, 30 jún 2020 16:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!