Vytlačiť túto stránku
pondelok, 10 august 2020 13:11

Začiatok augusta patril tretiemu ročníku detských letných tvorivých dielní Doporučený

Napísal(a) Magdaléna Kantorová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prvý augustový týždeň patril v Gemersko-malohontskom osvetovom stredisku už tretiemu ročníku detských letných tvorivých dielní pod názvom Šikovné ruky a veselá myseľ. Účastníci tvorivých dielní mali pestrý a bohatý program už od prvého dňa, kedy nás navštívili Ľubka Žilková a Martin Felbaba z Kokavy nad Rimavicou, ktorí detičky priučili tkaniu a výrobe švihadiel. V ten istý deň si detičky ešte vyrobili lapače snov, vlnené srdiečka, či krásne bodkované ornamenty. Ďalší deň patril hrnčiarstvu s hrnčiarkou Dankou Bakšovou z Hrnčiarskych Zalužian a návšteve Gemersko-malohontského múzea. V stredu sme medzi nami privítali Jarka Zvaru z Klenovca, ktorý naučil deti pliesť košíky z pedigu a Milana Stieranku tiež z Klenovca, ktorý s deťmi vyrezával krásne obrázky do dreva. Štvrtok ráno sme začali návštevou Hvezdárne v Rimavskej Sobote a poobede sme pokračovali v pletení kapsičiek a bičov s Ľubomírom Majanom a zdobením medovníkov.

Posledný deň sme tvorivé dielne ukončili výrobou stromčekov šťastia, krížikovým vyšívaním, enkaustikou a výrobou šperkov. Všetky deti si za svoju šikovnosť, usilovnosť a trpezlivosť odniesli okrem krásnych vlastnoručne vyrobených výrobkov aj certifikát za absolvovanie tretieho ročníka detských letných tvorivých dielní. Tvorivé dielne Šikovné ruky a veselá myseľ boli realizované v rámci projektu Čarovná studnička, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Ďakujeme veľmi pekne všetkým účastníkom detských tvorivých dielní a tešíme sa na ďalšie stretnutia na tvorivých dielňach.

Magdaléna Kantorová

 

Čítať 858 krát Naposledy zmenené pondelok, 10 august 2020 13:39