pondelok, 14 september 2020 11:20

V Baníckom múzeu si pripomenú Svetový deň srdca Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, detašované pracovisko Rožňava v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja a Mestom Rožňava organizuje pri príležitosti Svetového dňa srdca Detský deň zdravia v Baníckom múzeu v Rožňave.

Podujatie zamerané na žiakov prvého stupňa základnej školy sa uskutoční v utorok 29. septembra 2020 od 9:00 v Zážitkovom centre Sentinel na Šafárikovej ul. 43.

Na mladých účastníkov čakajú rôzne edukačné hry a aktivity pripravované v záujme výchovy k zdraviu a ochrane životného prostredia. V rámci prebiehajúcich Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2020 zároveň absolvujú bezplatnú prehliadku Expozície prírody Slovenského krasu a priľahlých oblastí.
Svetový deň srdca si už od roku 2000 každoročne pripomíname 29. septembra. Je podporovaný Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), Svetovou federáciou pre zdravé srdce (WHF) a organizáciou UNESCO.

rv Den srdca fin 1Výchova k zdravému životnému štýlu v sebe spája zdravú výživu, zdravý pohyb a vnútornú pohodu. Je zameraná na nadobúdanie základných pravidiel ochrany zdravia a na zabezpečovanie ich uplatňovania. Poznávanie samého seba a svojich potrieb, získavanie poznatkov o zdravom životnom štýle, podporu a rozvoj hodnôt a postojov zdravého spôsobu života, rozvoj spôsobilostí napomáhajúcich k samostatnému rozhodovaniu sa v rôznych situáciách, podporovanie ochrany svojho zdravia a zdravia iných.

Cieľom podujatia je získať nové poznatky o zdraví hravou formou prostredníctvom aktivít pre žiakov na prvom stupni ZŠ, zoradené podľa obsahu a zamerania do tematických okruhov: zdravá výživa, poznaj sám seba, čo škodí môjmu telu, zachráň kamaráta, separovanie odpadov.

Viac informácií o podujatiach Baníckeho múzea v Rožňave nájdete na stránke www.banmuz.sk.

Tešíme sa na vás!

R. Šimko

 

Čítať 843 krát Naposledy zmenené pondelok, 14 september 2020 11:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!