Vytlačiť túto stránku
utorok, 06 júl 2021 11:56

Leto v krajskom Baníckom múzeu bude plné noviniek Doporučený

Napísal(a) G. Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s Mestom Rožňava a Rímskokatolíckou cirkvou – Farnosťou Nanebovzatia Panny Márie v Rožňave, pripravilo pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o Rožňave pre žiakov ZŠ a rodiny s deťmi letnú aktivitu s názvom „Leto s Rožňavou v Baníckom múzeu“.
Podujatie pre žiakov 1. stupňa ZŠ v rámci letných škôl sa bude konať vždy v pracovné dni, počas letných prázdnin od 6.7.2021 do 13.8.2021. V rámci tohto podujatia sa budú konať aj tzv. Rožňavské stredy, určené rodinám s deťmi, a to v termínoch 7.7.2021, 28.7.2021, 11.8.2021. Jednotlivé podujatia sa uskutočnia v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25 v Rožňave a na doleuvedených miestach v Rožňave. 

2021 07 07 roznavske stredy final Pre záujemcov sú pripravené aktivity, ako napríklad komentované prehliadky mesta zamerané na vzácne historické pamiatky. Obohatené budú známymi povesťami a legendami o meste (Strážna veža, súsošie Františky Andrássyovej, historická Radnica, Katedrála Nanebovzatia Panny Márie a ostatné historické pamiatky na Námestí baníkov, historické budovy Baníckeho múzea: budova Markovej manufaktúry, účelová budova Expozície baníctva a hutníctva Gemera, budova sirotinca Františky Andrássyovej).

Nezabudlo sa ani na workshopy inšpirované históriou a architektúrou mesta, na ktorých budú účastníci pracovať s využitím rôznych umeleckých techník. Pre malých zvedavcov budú k dispozícii interaktívne hry, ktoré formou zážitkového učenia prehĺbia všetky získané vedomosti.

„730. výročie prvej písomnej zmienky mesta Rožňava nás podnietilo zorganizovať cyklus múzejno-pedagogických aktivít zameraných na zviditeľnenie a spoznanie unikátnych kultúrnych pamiatok mesta ako aj jej baníckej minulosti. Naším cieľom je pomocou zaujímavých činností oboznámiť účastníkov s bohatou históriou mesta, od jeho vzniku až po súčasnosť,“ prezradil riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave Pavol Lackanič

Časový rozsah aktivity je približne 90 minút, v čase od 9:00 do 16:00 hod, vstupné sú 2 eurá. Účasť na podujatí Baníckeho múzea je potrebné vopred nahlásiť u Gabrielly Badin, buď e-mailom na alebo telefonicky na čísle 0907 769 338. Viac informácií o aktivitách múzea nájdete na webovej stránke www.banmuz.sk.

Podujatie finančne podporilo Mesto Rožňava.

Tešíme sa na Vašu návštevu

 

Gabriela Badin

 

 

Čítať 706 krát Naposledy zmenené utorok, 06 júl 2021 22:39