Vytlačiť túto stránku
sobota, 09 október 2021 13:36

Knižnica je verejné miesto pre všetkých, miesto zážitkov a poznávania Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa.) Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, slávi v tomto roku 70. výročie vzniku. V terajších priestoroch sa knižnica nachádza od roku 2003. Do budovy „pod jednu strechu“ sa tak presťahovali všetky oddelenia. Napriek rekonštrukcii je stále čo vynovovať a zveľaďovať. Veď, ak je knižnica pekne zariadená a dobre vybavená, môže uspokojiť najrôznejšie potreby návštevníkov, a to od tých najmenších až po seniorov.
Ak ste v poslednom období pozabudli na preukaz do knižnice, skončilo Vám členské alebo ste si ho ešte nestihli vybaviť, nevadí, všetko sa dá zrealizovať. Pozývame Vás do našich priestorov v rámci výpožičných hodín a ponúkame zľavu 1,- €.

Azda najväčším konkurentom čítania, pohlcujúcim veľa času, je okrem internetu aj televízia. Čítanie však podnecuje predstavivosť, televízia myslí za nás. Ale... môže sa stať, že zaujímavý televízny program môže vzbudiť záujem o čítanie.

Veríme, že nám i naďalej ostanete verní a zachováte nám svoju priazeň. My sa i v týchto neľahkých časoch snažíme v rámci našich možností vynovovať naše priestory, interiér aj exteriér, a hlavne nakupovať literatúru pre všetky vekové kategórie rôzneho žánru. Sme presvedčení, že knižnica bude i v budúcnosti miestom, ktoré bude ľudí inšpirovať, aby sa učili a získavali vedomosti, oddychovali, stretávali sa a navštevovali podujatia.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 661 krát Naposledy zmenené sobota, 09 október 2021 13:50