pondelok, 07 február 2022 13:20

Košice štetcom * Umenie nás robí lepšími Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, a Eleonóra Kovalčíková pozývajú širokú verejnosť do priestorov knižnice na výstavu obrazov pod názvom „Košice štetcom“. Výstava bude v termíne od 7.2.2022 do 30.3.2022.
Eleonóra Kovalčíková sa narodila v Martine, detstvo prežila v Gemerskej Polome, takmer polstoročie žije v Košiciach. Študovala propagačnú grafiku, k maľovaniu sa  dostala až v dôchodkovom veku. Zúčastňuje sa výtvarných plenérov v Poľsku, Maďarsku, Česku, Rumunsku a na Slovensku.
2022 02 07 rv kovalcikovs 1a
„Pracujem s akrylom, používam i kombinované techniky. Vo svojej tvorbe stvárňujem prírodu, rôzne zákutia a pamätihodnosti Košíc,“ povedala v krátkosti o sebe Eleonóra Kovalčíková a dodala: „Pravidelne vystavujem na kolektívnych výstavách a prezentáciách klubov a združení doma i v zahraničí, ako aj na Krajskej súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum. Venujem sa tiež kurátorskej činnosti autorských výstav, najmä košických výtvarníkov.“
 
Srdečne pozývame všetkých záujemcov o výtvarné umenie do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 na výstavu obrazov všestrannej maliarky Eleonóry Kovalčíkovej pod názvom „Košice štetcom“. Výstava bude dostupná pre verejnosť v rámci výpožičných hodín knižnice v termíne od 7.2.2022 do 30.3.2022. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková
Čítať 640 krát Naposledy zmenené pondelok, 07 február 2022 23:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!