Vytlačiť túto stránku
piatok, 11 marec 2022 16:26

Banícke múzeum v Rožňave otvára medzinárodnú výstavu Kultúrneho spolku Spoločnosti MAMŰ Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás pozýva na kolektívnu výstavu Kultúrneho spolku Spoločnosti MAMŰ. Vernisáž výstavy sa uskutoční 14. marca 2022 o 16:00 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Výstavu otvorí výtvarník Hunor Pető, laureát ceny Munkácsyho.

„Sme veľmi radi, že v našej galérii budeme mať opäť možnosť privítať výnimočných zahraničných autorov. Kolektívne výstavy sú zaujímavé svojou rôznorodosťou, a tak si každý návštevník určite príde na svoje,“ uviedla Eva Lázárová, kurátorka fondu výtvarného umenia v Baníckom múzeu v Rožňave. 

Kultúrny spolok Spoločnosti MAMŰ z Budapešti je už niekoľko desaťročí pravidelným účastníkom maďarského kultúrneho života a aj naďalej sa aktívne zúčastňuje na podujatiach súčasného umenia.

Jeho cieľom je formovať čo najrozmanitejší kultúrny život, pokryť profesionálne segmenty a vytvoriť príležitosť na mobilitu medzi žánrami. Na uvedené účely združenie organizuje kultúrne podujatia a prevádzkuje Galériu MAMŰ, kde pravidelne každý mesiac organizuje podujatia súčasného umenia, skupinové a samostatné výstavy, ako aj ďalšie programy – hudobné a čitateľské večery, prezentácie katalógov, či prezentácie umelcov. Momentálne má združenie 215 členov. Členská základňa ale z roka na rok narastá vzhľadom na odbornú kvalitu a aktivitu, ktorú združenie vyvíja.

Výstava bude sprístupnená verejnosti do 24. apríla 2022. 

Viac informácii nájdete na našom webe www.banmuz.sk

Tešíme sa na Vás!

Róbert  Šimko

 

 

 

Čítať 564 krát Naposledy zmenené nedeľa, 13 marec 2022 10:14