Vytlačiť túto stránku
piatok, 27 máj 2022 13:34

Matičiari v Rožňave pripravujú program na zviditeľnenie nadaných umelcov Gemera Doporučený

Napísal(a) I. Čapóová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V týchto dňoch webovú stránku Maj Gemer informovala pani Iveta Čapóová z Rožňavy o prvotnom projekte zameranom na zviditeľnenie nadaných obyvateľov – umelcov z Gemera, rodákov aj hostí, ktorý postupne získava reálnu podobu. Podrobnejšie uviedla, že v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej a Domom Matice slovenskej v Rožňave pripravujú v mesiaci jún tri pútavé kultúrne podujatia, na ktoré všetkých srdečne pozývajú. ️️ 

Dňa 10. 6. o 16-tej hod. do priestorov predajne Kníhkupectvo KnihArt Rožňava zavíta spisovateľka detskej literatúry Ivona Ďuričová, ktorá doobeda navštívi žiakov 1 - 2. ročníka ZŠ Jura Hronca v Rožňave a presunie sa medzi najmenších do MŠ na sídlisku Juh so svojím milým programom. 

Pani Ďuričová je rodáčkou z Rožňavského Bystrého, rovnako ako aj pani Vlasta Ujházyová, ktorá obohatí program o 16-tej svojou paličkovanou čipkou. 

Dňa 11. 6. o 14-tej hod. privítajú v priestoroch cukrárne Lilla E Rose dvoch spisovateľov Zdenku Wenzlovú Švábekovú a Juliena Dana na besede z ich tvorby. Program obohatí pani Eva Čuporiová z Rožnavy so svojou výstavou ručných prác – šperky, drôtikovanie a paličkovanie. Program spestria žiaci tunajšej ZUŠ.

Dňa 24. 6.v priestoroch cukrárne Lilla E Rose privítajú tri umelecky nadané obyvateľky Rožňavy. Bude to pani Lucia Pavlíková Koláriková – spisovateľka, vyrábajúca Hand Made prírodné výrobky, pani Monika Vozárová – úspešná insitná maliarka s jej výstavou obrazov a pani Jarmila Dovcová – vyrábajúca háčkované hračky pre deti, šijúca kroje pre dospelých aj na bábiky.

Zároveň v programe vystúpia žiaci ZUŠ Rožňava.

rv predajna KnihArt 1a   rv monika vozarova 1a   rv sperkarstvo 1a
         
rv diela ivony duricovej 1a   rv palickovanie 1a   julian daniel 1a

 

Priatelia, príďte na besedy a podporte našich umelecky nadaných ľudí z obcí aj miest nášho regiónu Gemer.

 

 

Čítať 728 krát Naposledy zmenené piatok, 27 máj 2022 20:57