štvrtok, 02 jún 2022 11:59

Banícke múzeum v Rožňave má 120 rokov * Múzejníci chystajú oslavy Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje v dňoch 7. a 8. júna 2022 konferenciu 12 dekád Baníckeho múzea v Rožňave, ktorá sa uskutoční v kongresovom centre na Radnici na Námestí baníkov 16 v Rožňave.
Konferencia, ktorá sa bude konať pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja, Rastislava Trnku, bude súčasťou osláv 120. výročia založenia Baníckeho múzea v Rožňave a pre všetkých zúčastnených je prichystaný bohatý program. Okrem zamestnancov múzea budú mať prednášky aj fundovaní odborníci z Rožňavy, ako aj z celého Slovenska.
Ako informoval riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave, Pavol Lackanič: „Konferenciu slávnostne otvoríme 7. júna o 13:30 hod. na Radnici príhovormi, po ktorých už budú nasledovať samotné prednášky.

Záujemcovia sa môžu tešiť na zaujímavé informácie a fakty o múzeu z oblasti histórie, kultúry, architektúry a pod. Na druhý deň ju o 11:45 hod. uzatvorí prednáška Edity Kušnierovej, známej rožňavskej kunsthistoričky a našej dlhoročnej spolupracovníčky. Všetky príspevky budú zároveň publikované v zborníku, ktorý Banícke múzeum pravidelne vydáva pri svojich okrúhlych výročiach a ktorý bude na podujatí zároveň fyzicky predstavený.“

rv program oslav 2a

Viac informácií o programe konferencie ako aj podujatiach a výstavách múzea sa dozviete na webe múzea, www.banmuz.sk, ako aj na sociálnych sieťach múzea.

Tešíme sa na Vašu návštevu!

Róbert Šimko 

Čítať 634 krát Naposledy zmenené štvrtok, 02 jún 2022 12:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!