štvrtok, 11 august 2022 14:45

Pozvanie na prvé stretnutie literárneho klubu Nové LITOKRUHY Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) - Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja pozýva záujemcov literatúry dňa 17.8.2022 o 17.00 hod. na prvé stretnutie literárneho klubu Nové Litokruhy. Mnohí ľudia pri slove „poézia“ majú v očiach otázniky. Buď im  nič nehovorí, alebo jej nikdy neprišli na chuť. No opak môže byť pravdou. V roku 1985 vznikol pri Okresnej knižnici v Rožňave Klub mladých autorov. Myšlienka starostlivosti o začínajúcich a mladých autorov sa ujala a našla aktívnu podporu. Tieto začiatky ovplyvnili to, že v roku 1998 sa pri Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave (bývalá Okresná knižnica) ujal svojej činnosti literárny klub Litokruhy. Vznikol pri príležitosti Roku slovenskej literatúry a mal približne 20 stálych členov, ktorí sa pravidelne stretávali na Úseku beletrie.
2022 08 17 Litokruhy GKPD„Po dlhých rokoch nečinnosti klubu nastal čas na oživenie,“ povedala  Tímea Bagačková Zollerová, pracovníčka knižnice, ktorá aj v tom čase bola jeho líderkou a stála pri jeho zrode. „Starý literárny klub v novom šate sa bude volať Nové LITOKRUHY. V dnešnej uponáhľanej dobe plnej stresu, strachu a neistoty chceme záujemcom ponúknuť kúsok pokoja a bezpečia v našich priestoroch. Venovať sa budeme známym i menej známym autorom, knihám, poézii a spoločne budeme hľadať cesty, ako tvoriť vlastné diela. Súčasťou stretnutí bude aj biblioterapia, pri ktorej relaxačnou a zábavnou formou spoznáme rôznych autorov a ich diela,“ dodala pracovníčka. 
 
Slovo je niekedy oveľa viac, ako len zvuk alebo písaný symbol. Môže vyvolať pozitívne, ale aj  negatívne emócie. Je to nástroj na komunikáciu. Používaním slov vytvárame nové situácie, pocity. Aj vedci prichádzajú na to, že poézia nie je taká fádna, nudná, ako sa to možno v mnohých prípadoch na prvý pohľad zdá. 
 
Pozývame všetkých milovníkov pekného slova na prvé stretnutie Nových LITOKRUHOV v stredu 17. augusta 2022 so začiatkom o 17.00 hodine do Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková
 
Čítať 495 krát Naposledy zmenené štvrtok, 11 august 2022 19:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!