Vytlačiť túto stránku
streda, 23 november 2022 17:36

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave otvoria výstavu malieb Henriety Kováčovej s názvom Putujúce duše Doporučený

Napísal(a) M. Venenyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Henrieta Kováčová v spolupráci a Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja, otvoria výstavu malieb s názvom Putujúce duše. Vernisáž výstavy sa bude konať dňa 28. 11. 2022 o 16:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25.

Výstava prezentuje maľby, v ktorých sa spája prozaická abstraktno-figurálna tvorba s portrétom. Autorka výtvarných diel je zameraná na pop-surrealistické diela s príbehmi, ktoré sa môžu dotknúť každého z nás.

„Emócia a myšlienka výtvarného vyjadrenia mojich malieb nie je len o statike postáv či osamelých figúr v neznámom priestore, ale aj v intenzite svetla a hĺbke daného priestoru. Postavy nechávam levitovať vo vlastných snoch a tajomne. Mojou tvorbou sa vinie niť farebnosti, expresie alebo impresie,

2022 11 28 Putujuce duse JPGkontrastov a istej abstraktnej, surrealistickej vízie. Niekoľko rokov sa venujem téme: ,,Duša človeka je ako vesmír“. Rada sa pohrávam so symbolikou. Nechávam diváka, nech spoznáva tieto príbehy a hľadá v nich tie svoje. Spájam abstrakciu a figurálnu maľbu. Inšpiráciu hľadám nielen vo vlastnej fantázii a prírode, ale aj v živote a v životných príbehoch zo svojho okolia, hyperrealizme i abstraktnom realizme,“ uviedla autorka výstavy Henrieta Kováčová.

Výstavu budú môcť fanúšikovia umenia navštíviť od 29. novembra 2022 do 20. marca 2023 v Galérii na Námestí baníkov 25 v Rožňave.

Tešíme sa na Vás!

Mária Venenyová

 

Čítať 445 krát Naposledy zmenené streda, 23 november 2022 17:55