Vytlačiť túto stránku
piatok, 25 november 2022 15:44

Interdisciplinárne umenie na výstave v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave Doporučený

Napísal(a) M. Venenyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Ateliérom priestorových komunikácií + video a Katedrou intermédií Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave a tiež Ateliérom slobodnej kreativity 3D Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, otvoria výstavu s názvom Across the Sediments / Naprieč sedimentmi. Vernisáž výstavy sa bude konať dňa 01. 12. 2022 o 16:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25.

Výstava je zameraná na kvalitnú prezentáciu výstupov z workshopov študentov, študentiek ako aj pedagógov z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave a Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, v rámci projektu Nová Krajina / Manuál výtvarníka v teréne, a to pomocou rôznych médií (video, inštalácia, objekt, performance, fotografia ). Projekt sa sústredí na rozšírenie a skvalitnenie výuky práce ateliérovej tvorby zameranej na prácu v teréne, a mapuje vždy iný fenomén krajiny: prírodný, architektonicko-urbanistický a antropologický.

Vystavujúci/ce: Denisa Saboviková, Ivan Kalev, Lucia Večerná, Veronika Verešová, Tomáš Prištiak, Denis Kozerawski, Anton Čierny, Dávid Demjanovič, Celestína Minichová, Zuzana Baková, Jaroslav Kyša, Radovan Čerevka, Boris Frey, Ján Faltin, Markus Ettenauer a Kristián Šmelko, Alice Coquelle, Tereza Rusnáková, Simona Tabačková. Kurátori: Anton Čierny, Jaroslav Kyša.

Výstavu si budú môcť návštevníci vychutnať od 02. decembra 2022 do 31. januára 2023 v Galérii na Námestí baníkov 25 v Rožňave.
Partnerom projektu je KC Kláštor. Projekt bol podporený z verejných zdrojov KEGA.

 

Mgr. Mária Venenyová – manažérka kultúry 

Čítať 433 krát Naposledy zmenené nedeľa, 27 november 2022 18:44