Vytlačiť túto stránku
piatok, 24 február 2023 14:03

Rozvoj nových technológií a digitálna éra prinášajú nové výzvy aj Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, získala koncom roka 2022 finančné prostriedky prostredníctvom projektu „Zázraky techniky v knižnici“, zameraného na rozvoj kreativity, základy robotiky a programovania pre deti a mládež.
„Naša knižnica sa zapojila do výzvy predsedu vlády Slovenskej republiky Podpora aktivít zameraných na popularizáciu vedy a inovatívnych prístupov,“ povedala riaditeľka knižnice Iveta Kyselová. „Cieľom realizácie projektu je hravou formou a netradičnými modelmi učenia sa získavať nové informácie z oblasti automatizácie, robotiky, 3D modelovania a nových technológií na názorných príkladoch. Projekt je rozdelený na dve časti – informačno-vzdelávacie aktivity a tvorivé workshopy,“ dodala Kyselová.

2023 02 28 zazraky techniky v knizniciGemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, ako partnerská knižnica Centra vedecko-technických informácií SR v rámci konzorcia „Knižnice pre Slovensko“ má pri realizácii týchto odborných aktivít plnú podporu a odbornú pomoc CVTI SR a jej kreatívnej dielne Fablab.

Rozvoj nových technológií a digitálna éra prinášajú nové výzvy. Knižnica, ako otvorená inštitúcia, poskytuje rôzne informácie pre široký okruh záujemcov rôznych vekových kategórií.

Predstavuje ideálny priestor a spôsob na realizáciu aktivít spojených s vytváraním pozitívneho vzťahu k vede a technike.

 

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 383 krát Naposledy zmenené nedeľa, 26 február 2023 11:41