Vytlačiť túto stránku
piatok, 12 máj 2023 12:14

Zažite čarovnú atmosféru 19. ročníka Európskej noci múzeí a galérií v Baníckom múzeu v Rožňave Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Aj tento rok v rámci 19. ročníka Európskej noci múzeí a galérií Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, srdečne pozýva všetkých do svojich expozícií zažiť nevšednú a čarovnú atmosféru múzea dňa 13. mája 2023. 
Pre toto podujatie, ktoré sa uskutoční v čase od 16:00 hod. do 23:00 hod., múzejníci pripravili bohatý program. Návštevníci múzea ho budú môcť zažiť v jeho troch prevádzkach. V Zážitkovom centre Sentinel budú mať rodiny s deťmi možnosť okrem prehliadky všetkých expozícií zapojiť sa do besedy o živote vlčej svorky s názvom Alfa a omega. Táto beseda začne o 17:00 hod. a na jej konci si deti vyrobia odznaky s vyobrazením vlka na pamiatku. Ak prídu návštevníci do Zážitkového centra Sentinel o 19:00 hod., budú patriť medzi prvých, ktorým predstavíme nové interaktívne prvky v Expozícii baníctva a hutníctva Gemera. Neskôr o 21:00 hod. sa návštevníci môžu zúčastniť kurátorskej komentovanej prehliadky tejto expozície zameranej na Rožňavskú Meterciu. 
 
Počas podujatia otvoríme aj Galériu Baníckeho múzea v Rožňave so všetkými prebiehajúcimi výstavami. Ani tu však nezabudli múzejníci na sprievodné podujatia. O 18:00 hod. si návštevníci môžu vyskúšať tvoriť priamo s autorom výstavy Gemerské impresie – Milanom Laciakom. Záujemcom sa však určite oplatí prísť aj o 20:00 hod., kedy začína zážitkový a náučno-vzdelávací seminár s názvom „Prečo oni?“ spojený s prehliadkou výstavy Tí, ktorí (ne)prežili. 
 
Tí návštevníci, ktorí prídu do Historickej expozície Baníckeho múzea v Rožňave, si začiatkom každej celej hodiny v jedinečnej večernej atmosfére vypočujú odborný kurátorský výklad k celej expozícii, v ktorej sa nachádza viac ako 4 tisíc exponátov.
 
Vstupné na podujatie je vo výške 3 Eur. Jedna zakúpená vstupenka je platná pre všetky otvorené múzejné expozície. Deti do 6 rokov majú vstup na podujatie zdarma.
 
Čítať 306 krát Naposledy zmenené pondelok, 15 máj 2023 18:24