Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 25 máj 2023 18:04

Priestor vyhradený pre Týždeň detí v Baníckom múzeu v Rožňave Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zažiť Týždeň detí – týždeň plný vedomostí a zábavy za svoje brány pozýva všetkých žiakov materských a základných škôl Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja.
Podujatie bude prebiehať v dvoch prevádzkach múzea. V Galérií Baníckeho múzea v Rožňave čaká na žiakov aktivita pod názvom Remeselník, hor sa s kožou na trh!. V rámci nej si deti prostredníctvom komentovanej prehliadky prezrú celú novootvorenú výstavu Koža a kožušina – od úžitku k luxusu a následne si získané poznatky overia v kvíze. Naučia sa tiež rozpoznať rôzne druhy kože a zapletať kožené pásiky viacerými spôsobmi. Nakoniec si vyrobia vlastné kožené náramky či kožené záložky do kníh.


V rámci aktivity Hľadači pokladov múzejníci privítajú deti aj v Zážitkovom centre Sentinel. Centrom ich pozornosti sa tu stane moderná Expozícia baníctva a hutníctva Gemera. Zoznámia sa s najnovšími interaktívnymi prvkami expozície a následne sa premenia na hľadačov pokladov - minerálov a polodrahokamov. V závere podujatia si tí menší vyzdobia kráľovské koruny drahokamami.

Týždeň detí bude prebiehať od 29. mája do 2. júna 2023 od 8:00 hod. do 15:00 hod. Vstupné pre jednu prevádzku je vo výške 2 € / žiak. Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný.

Výstavu Koža a kožušina - od úžitku k luxusu a múzejno-pedagogické aktivity k výstave z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

PhDr. Erika Hermélyi Gecelovský

Čítať 255 krát Naposledy zmenené štvrtok, 25 máj 2023 18:21