×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/aae
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/aae
Vytlačiť túto stránku
sobota, 13 jún 2015 11:29

Čaká nás Noc hudby - Gemerské osvetové stredisko v Rožňave sa opäť pripojilo k výzve Hudobného centra

Napísal(a) Mária Hlavčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv noc hudby 1aV piatok 19. júna 2015 sa na Slovensku už po štvrtýkrát uskutoční Noc hudby, zámerom ktorej je priniesť do slovenských miest hudbu rôznych žánrov a štýlov, a to nielen do koncertných sál, ale i na menej zvyčajné miesta, akými sú námestia, nádvoria, ulice, kaviarne a pod. Koordinátorom podujatia bude opäť Hudobné centrum. 
Pri tejto príležitosti by sme radi vyzvali organizátorov koncertov, ako aj hudobných umelcov, aby sa k Noci hudby pripojili a podľa svojich možností a predstáv pripravili pre publikum drobné hudobné prekvapenie. Dramaturgia zostáva na voľbe produkcie a umelcov, nie je limitovaná, vítaná je hudba všetkých žánrov, a to v podaní nielen profesionálnych telies a umelcov, ale aj amatérskych hudobníkov, súborov či kapiel. K ozvláštneniu hudobných podujatí môžu zasa prispieť besedy s umelcami, workshopy či aktivity zamerané na detského diváka a pod. Zároveň možno pod hlavičku Noci hudby symbolicky začleniť už i plánované koncerty. 

Mária Hlaváčová nás informovala, že aj "Gemerské osvetové stredisko v Rožňave sa opäť pripojilo k výzve Hudobného centra v Bratislave a podieľa sa na organizácii celoslovenského podujatia Noc hudby. 

V piatok 19. júna čaká návštevníkov v Átriu Domu tradičnej kultúry Gemera hudobný zážitok. Návštevníci sa môžu tešiť na program mladých hudobníkov z Rožňavy a okolia. O 19. hodine sa predstaví ZUŠ Band z Rožňavy a sólisti inštrumentalisti Arpád Farkaš (klavír), Janka Kleinová (gitara, spev) a Dušan Zatroch (perkusie). Večer ukončíme premietaním muzikálu Bedári.
Vstupné : 1 ,-€"

Pridajte sa a oslávte spolu s nami v slovenských mestách hudbu v jej rozličných podobách, na viac i menej tradičných miestach spojených či už s históriou miest, alebo s ich každodenným životom! 
Ako koordinátor Hudobné centrum aj pre tento rok pripravuje nový, pútavý vizuál, ktorý všetky podujatia zastreší. Keďže je Noc hudby určená pre čo najširšiu verejnosť, vstupy akcií špeciálne pripravovaných pod jej hlavičkou by mali byť bezplatné, a rovnako aj účasť hudobníkov bez nároku na honorár. 

 

Čítať 1704 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11