utorok, 21 máj 2013 19:07

Dominika Bubenčíková z Rožňavy sa v Hodoníne stala ČS Miss Roma 2013 Doporučený

Napísal(a) Michaela Munzarová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dvanásť finalistiek v sobotu 18. mája 2013 súťažilo v Hodoníne (ČR) o titul Československej Miss Roma 2013. Slávnostný večer bol plný temperamentu i hostí.
Zaznelo číslo štyri a devätnásťročná Dominika Bubenčíková sa rozplakala. Boli to slzy šťastia. A prekvapenia. Devätnásťročná študentka z Rožňavy práve získala titul Miss Roma 2013. "Som hrozne moc šťastná a naozaj som víťazstvo vôbec nečakala. Mala som svoje favoritky, myslela som, že vyhrajú. Som veľmi

prekvapená, pretože konkurenciu som mala naozaj veľkú, "povedala pár minút po vyhlásení najkrajšie Rómky Českej a Slovenskej republiky Dominka Bubenčíková, ktorá porotu očarila najviac z dvanástich finalistiek.
Víťazka si najviac užila promenádu ​​v plavkách. "Trému som mala už pri počiatočnom rozhovore. Tá však opadla a dopadlo to dobre, "prezradila dievčina, pre ktorú prehliadkové mólo a súťaž krásy nebolo neznáme." Už som sa súťaže zúčastnila v minulom roku. Vtedy som získala titul Miss Sympatia, tak som nečakala, že tento rok ešte niečo získam," zneli slová mladej dievčiny.
Po boku rómskej kráľovnej krásy sa ako prvá vicemiss postavila ešte len pätnásťročná Michaela Horváthová. A šťastné číslo sedem mala na svojich šatách pripnuté druhá vicemiss, tiež pätnásťročná, Marie Balogová.
Rozhodovanie bolo pre porotcov veľmi ťažké. "Som v porote od úplného začiatku súťaže, teda trinásť rokov. A pripadá mi, že každý rok je rozhodovanie, ktoré dievča je tou naj, ťažšie a ťažšie," prezradila členka poroty Ludmila Živná.
Ako podotkla, nie je to len krása, ktorá porotca ohromuje. "Mne sa napríklad páči ich skromnosť. Chodím s nimi už na sústredenie a dievčatá sú úžasné. " 

Ú r o v e ň   r a s t i e


Tiež moderátor súťaže bol krásou dievčat nadšený. Herec Jan Čenský sprevádzal večerom už siedmykrát. "V tomto roku boli finalistky naozaj veľmi pekné. Muselo byť ťažké vybrať len jednu víťazku. Hrozne im to pristalo. Keď som tu bol prvýkrát, nemal som s nimi robiť rozhovor. Kvôli nervozite. No v tomto roku to dievčatá zvládli bravúrne," zhodnotil večer Čenský. Podľa jeho slov úroveň večerov rastie. "A to priamo diabolským tempom," dodal.
Koruniek a titulov bolo rozdaných viac. Prvú korunku a cenu Združenia Rómov a národnostných menšín získala šestnásťročná Marie Dudušová. Cenu poroty získala dvadsaťjedenročná učiteľka Erika Kováčová a korunku a šerpu s titulom Miss Sympatia si z večera odniesla devätnásťročná Nina Danihelová.
Okrem dvanástich finalistiek sa večer predviedol tiež rad známych osobností. Slávnostný večer začala rómskou hymnou Monika Rigová, zaspievala aj Martina Balogová, Duo Gitanas a speváčka Ciwana. A nielen finalistky roztancovala tanečná skupina Dance the yard.
Michaela Munzarová

(Článok uverejnil Hodoninsky dennik Rovnost)

 

 

Čítať 3363 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!