Vytlačiť túto stránku
piatok, 04 apríl 2014 11:56

Filmový festival o dobrodružstve, divej prírode, extrémnych športoch a zážitkoch dnes v Rožňave

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv-ek141aNenechajte si ujsť prehliadku najúspešnejších cestovateľských a outdoorových filmov uplynulej sezóny opäť aj v Rožňave 4. 4. 2014 od 18.00 v sále ZUŠ (Štítnická 10). 
Takže, čo tento rok v skratke na Expedičnej kamere uvidíte? Peší prechod jednej z najdrsnejších púští sveta, výpravu za Pygmejmi v Kongu, sólo lezenie veľkej trojky v Yosemitoch pri ktorom sa tají dych, prvý BASE jump vo Vysokých Tatrách, kaňoning a prvý prieskum nádherných kaňonov v Kanade a ako perličku jazdenie na jednokolke v jaskyniach. 
Bonusom, ktorý ponúkame v rámci festivalu len v Rožňave bude film Na hrane. Tento polohraný dokument rozpráva príbeh o posádke krnačkových pretekov - netradičného športu zo stredného Slovenska. Film o adrenalíne, bláznovstve, (ne)spoľahlivosti ľudí a o láske je inšpirovaný výrokom: „Je smutné, keď športovec chlastá, ale obdivuhodné, keď alkoholik športuje.” Tvorcov Ľubomíra Viludu a Ivana Kršiaka uvítame na festivale osobne, takže bude príležitosť túto hlbokú myšlienku si vysvetliť. 

Samozrejme ani tentokrát nebude chýbať súťaž priamo na premietaní, a tiež súťažná anketa o najlepší film festivalu o hodnotné ceny. 

Podrobný program nájdete na www.gos.sk, alebo fb.me/gos.roznava. Vstupné: 2 €
Info: Anežka Kleinová, , 058/732 36 50.

 

 

Čítať 1946 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:16