piatok, 06 máj 2011 13:27

Horúce slnko a tajomné diamanty ... cez optiku Alexandra Jirouška a bez peňazí Doporučený

Napísal(a) Tatiana achňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nezohnali ste pred rokom letenku a nemohli ste sa popri zápasoch našich futbalistov kochať krásami najjužnejšej krajiny afrického kontinentu? Smola. Máme však pre vás akúsi náhradu, takmer neodolateľnú. 11. mája 2011 o 16,30 hod. Vás srdečne privítame v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, kde sa uskutoční beseda spojená s výstavou „Južná Afrika“, ktorú zdokumentoval významný slovenský fotograf Alexander Jiroušek.
Alexander Jiroušek, výtvarník – fotograf, ktorý sa od roku 1975  venuje fotografickej tvorbe ako výtvarník v slobodnom povolaní.
Jeho fotografie sú súčasťou vyše 130 publikácií.


Za dlhoročnú fotografickú tvorbu mu udelili v roku 2004 Cenu Mesta Košice a v roku 2005 Cenu Fair Play Slovenského olympijského výboru za dlhoročnú propagáciu Slovenska a fotografovanie Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, nepretržite od roku 1967.
„Juhoafrická republika patrí medzi najvyspelejšie africké štáty. Pre našinca, obyčajného človeka, takmer nedosiahnuteľná krajina,“ hovorí pracovníčka knižnice a pokračuje „Mnohí si však šetrili financie na majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa uskutočnili minulý rok a aspoň na chvíľu nazreli do tejto krajiny. Pre všetkých, ktorí sa chcú niečo dozvedieť, sme pripravili zaujímavé rozprávanie doplnené výstavou fotografií, ktoré sa zrodili v roku 2007, počas potuliek po tejto rozsiahlej krajine,“ dodala Tatiana Bachňáková. „Samotný autor sa tam dostal zaujímavým spôsobom. Nielen priami účastníci vernisáže, ktorá bude spojená s besedou neoľutujú čas strávený s autorom v knižnici , ale aj poslucháči internetového rádia sa opäť budú môcť zapojiť do diskusie a získať pohľad na tajomnú krajinu,“ prezradila po úvodnom stretnutí s autorom riaditeľka knižnice Mgr. Iveta Kyselová.
Tatiana Bachňáková

www.kniznica-rv.sk

{jcomments on}

Čítať 2125 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!