piatok, 11 máj 2012 19:54

Humoristka Elena Vacvalová prežije Noc v múzeu v Rimavskej Sobote s Egypťankou Tasherithnetiakh Doporučený

Napísal(a) Martina Mareková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí už po ôsmykrát Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote pripravuje kultúrne podujatie pod názvom NOC V MÚZEU. 19. mája (sobota) v čase od 18:00 do polnoci sa môžu návštevníci „nadýchať“ tejto čarovnej, večernej atmosféry. Pripravený je bohatý program pre veľkým i malých. Hosťom večera je humoristka, rodáčka z Tisovca, Elena Vacvalová. Tešiť sa môžete na ukážky bojových umení z obdobia gotiky a renesancie, ako aj na ukážky lukostreľby a streľby z kuše v podaní skupiny Vlčí Tesák z Krupiny. Odvážlivci dostanú možnosť vyskúšať si tieto „tiché“ zbrane.
Pripravené sú aj zaujímavé výstavy – Tehly a tehliarstvo v Gemeri-

Malohonte a Novohrade a Ferenczy István (1792-1856). Človek a dielo. Stálou expozíciou Vás prevedie lektorka oblečená v dobovom kostýme 19. storočia. V priestoroch výstavy, venovanej Istvánovi Ferenczymu, je pripravená výtvarná dielňa, v ktorej sa deti zahrajú na sochárov. Kým budú deti modelovať, rodičia si môžu spríjemniť chvíľu klavírnym polrecitálom zo skladieb Chopina, Rachmaninova, Haydna a Ginastera v podaní Gabiky Ujpálovej z Rimavskej Soboty.  
Ani tento rok sme nezabudli na občerstvenie a pripravili sme pre Vás stánok s bylinkovým čajom. Každý 100. návštevník dostane od riaditeľky múzea darček.
Celý program sa opäť zopakuje o 21:00 hodine. Počas Noci v múzeu sa platí vstupné 0,50 €. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma.   
Martina Mareková,
GMM
{jcomments on}

Čítať 3323 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!