×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/kniznica/muzeum
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/kniznica/muzeum
piatok, 14 december 2012 21:01

Knižnica plná veselých detí - Vitajte v Tašíkove Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V magický deň 12.12.2012 sme sa v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave od skorého rána tešili na rozprávkové kráľovstvo Tašíkovo, ktorého hlavnou postavičkou je jazvečík Taši, verný sprievodca Kráľovstvom rozprávok.
Rozprávkový hrdina Taši s čarovnou mocou, ktorý sa pohybuje v čase a priestore, má za úlohu predstaviť deťom i dospelým región Košického kraja prostredníctvom miestnych legiend, na základe ktorých vznikla 

rozprávková kniha. Jeho putovanie zavedie čitateľa do rôznych kútov kraja.
Pod názvom „Taši sa predstavuje“ odštartovali promo akcie koncom októbra 2012. Premiéra sa konala v Bábkovom divadle v Košiciach, druhé v poradí bolo v Jablonove nad Turňou, pokračovanie bolo v Slavošovciach. Štvrtá promo akcia sa konala v kaštieli Betliar, kde v slávnostnom duchu a za prítomností hostí bola uvedená do života kniha „Malý gróf Taši a jeho putovanie zázračnou krajinou Gemersko-Abovského panstva“.
Ako posledná promo akcia sa konala v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave 12.12.2012 pre deti základných škôl mesta. Od skorého rána panovala v týchto priestoroch skvelá nálada. Deti neboli len pasívnymi konzumentmi podujatia, ale boli vtiahnuté do deja legiend, súťaží, hier, hudby, cestovania, fotografovania a v neposlednom rade dobrej nálady. Čakalo ich aj niekoľko prekvapení, darčekov. Na záver v tomto predvianočnom čase privítali v sále Mikuláša s anjelikom.
A nebolo to ešte stále všetko. Vo dvore knižnice ich čakalo milé prekvapenie – dva poníky, ktoré sa dali pekne pohladiť aj nakŕmiť. Pán Barnabáš Szakall, ktorý sa už dlhé desaťročia stará o koníky, poníky a iné zvieratká, bol ochotný ich doviezť v tento mrazivý deň z Brzotína.  Deťom povedal, že sú krotké, ktoré majú radi ľudskú spoločnosť a vysvetlil im, ako sa majú kŕmiť. Deti tak mali skvelý zážitok, nakoľko to kŕmenie si mohol každý vyskúšať a možno tým aj prekonať sám seba. Patrí mu veľké poďakovanie a veľmi rád privíta deti i rodičov vo svojom areáli v Brzotíne, kde, ako nám prezradil, má množstvo ďalších zvieratiek ( www.konskydvor.sk ).
Ako posledné prekvapenie bolo prichystané pred knižnicou – Informačná kancelária, v ktorej sa ale dnes neúradovalo. Bol to krásny maľovaný stan Tašiho a Tašíkova, ktorý bude v letných mesiacoch pri svojom putovaní plný prekvapení a informácií. Na tento deň ho pracovníci Gemerského osvetového strediska špeciálne priviezli a postavili pre rožňavské deti.
A čo dodať na záver? Ďakujeme všetkým, ktorí sa v tento deň pričinili o skvelé podujatie. Presvedčiť sa o tom môžete aj vo fotogalérii na stránke knižnice (
www.kniznica-rv.sk ). Vzniklo prostredníctvom projektu, ktorého realizátorom je Košický samosprávny kraj. Pozývame Vás do knižnice, kde si môžete knihu vypožičať a putovanie Gemersko-Abovským panstvom sa tak môže začať.
Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave



{jcomments on}

Čítať 2045 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!