×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/helpa
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/helpa
Vytlačiť túto stránku
utorok, 20 august 2013 16:19

Na 40. ročníku Gemerského folklórneho festivalu Rejdová 2013 sa predstavia aj najlepší tanečníci, speváci a hudobníci so skupinami z rožňavského okresu

Napísal(a) mg-od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Deň otvorenia 40. ročníka Gemerského folklórneho festivalu Rejdová 2013 (GFF) sa nezadržateľne blíži. Dňa 23. augusta 2013 jeho okrúhle výročie umocní hneď na úvod priame vysielanie Slovenského rádia, rádio Regina Košice, ktoré sa začne o 16.00 hodine pásmom Svadba z horného Gemera. Účinkovať v ňom bude Mária Brdárska - Janoška a folklórne skupiny Hôra z Rejdovej, Stromíš z Vlachova, Gočovan z Gočova, Dolina z Gemerskej Polomy a Lehoťanka z Čiernej Lehoty. Aby sme z programu nevynechali ani ďalších účinkujúcich z iných regionov Slovenska a ukrajinského súboru Čeremoš, o ktorých sme písali v úvodnom článku, spomeňme, že okrem nich vystúpia v sobotu 24. augusta v amfiteátri najlepšie skupiny z rožňavského okresu, ktoré máme, a to v programe o 14.30 hod. v pásme Žriedla nevysychajú: Lehoťanka z Čiernej Lehoty, Bystränky z Rožňavského Bystrého, Bučina z Pače, Dolina z Gemerskej Polomy, Hrabina z Nižnej Slanej, Gočovan z Gočova a Hôra z Rejdovej.
Ďalej sa obecenstvu predstavia Martina Zagibová z Pače, Lucia Urbančíková z Rožňavy, Mária

Brdárska z Rejdovej a ľudová hudba Ondreja Hlaváča. V pásme Nôžky virgajú iste potešia účastníkov Gemerského folklórnej festivalu aj folklórny súbor Borostyan z Drnavy, Gemer z Dobšinej, Stromíš z Vlachova, Dubina, Haviar a ľudová hudba Lúčka z Rožňavy.
V programe Na pľacu sa predstavia aj naše detské folklórne skupiny, sólisti a hudby: Gemerčatá z Dobšinej, Bambuchy z Gemerskej Polomy, Kincskeresö z Drnavy a ďalší účinkujúci z okresu.

Zo spomínaných folklórnych skupín jubilejný ročník GFF bude rovnako jubilejný aj pre domácu folklórnu skupina Hôra, ktorá oslavuje 60. výročie svojho založenia. Túto príležitosť využili aj organizátori Očovskej hrudy, ktorí na podobný festival z Očovej pozvali ako hosťa pani Máriu Brdársku – Janošku so skupinou Hôra, kde zožali od divákov uznanie a srdečný aplauz.
Podrobný program nájdete na priloženom plagáte GFF Rejdová 2013.

Program 40. GFF Rejdová 2013

 

Čítať 3131 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28