×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/folklor/hrusov
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/folklor/hrusov
Vytlačiť túto stránku
utorok, 11 august 2015 14:00

PO GEMERSKY HRÁME AJ SI ZASPIEVAME

Napísal(a) Mária Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv po gemersky hrame aDetská muzikantská dielňa horného Gemera . 19.- 22. august 2015 . Škola v prírode Rejdová. Gemerské osvetové stredisko v Rožňave s finančnou podporou Ministerstva kultúry organizuje tohto roku už druhý ročník muzikantskej dielne. V stredu 19. augusta 2015 svojím príchodom otvoria deti z celého Slovenska v poradí už druhú tvorivú dielňu pre mladých muzikantov v regióne Gemer. S drobnými obmenami sa prihláseným deťom budú venovať úspešní muzikanti a lektori. Pod taktovkou primáša z Gemera Ondreja Hlaváča a hosťa Vojtecha Botoša z Rimavskej Soboty sa deti priučia herným štýlom, ktoré zdokonalia ich hráčske schopnosti. „Tohto roku sme doplnili možnosť vzdelania sa na nástrojoch, akými sú cimbal, akordeón. Minulý rok deti prejavovali záujem aj o tieto nástroje, tak sme im vyhoveli a tohto roku to bude plné obsadenie a budeme sa teda zdokonaľovať v hre na husle, violu, kontrabas, cimbal a akordeón. Deti sa môžu tešiť na naozaj skvelých odborných lektorov, ktorí sa im budú venovať 24 hodín denne. Ich štvordňová snaha vyvrcholí vystúpením na Gemerskom folklórnom festivale v Rejdovej dňa 22. augusta v programe Eniki beniki, kliki bé,“ uvádza Mária Hlaváčová. 

Počas štyroch dní, ktoré deti absolvujú v tábore, budú môcť zažiť stretnutie s nositeľmi tradícií a prirodzenou cestou a konfrontáciou s inými muzikantmi sa priučiť piesňovému repertoáru. Hlavnými témami budú rodinné obyčaje a najobľúbenejšia téma – svadba. Tieto tradície a poznatky budú môcť využívať ďalej vo svojej muzikantskej praxi.

GOS

 

Čítať 808 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:36