utorok, 19 marec 2013 20:06

Prezradíme vám ako sme v Laose spali u starostu, a ako sme sa kúpali so slonmi Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás srdečne pozýva dňa 22.3.2013 o 16.30 hod. na prezentáciu o cestovaní pod názvom „LAOS očami dnešnej Slovenky s Petrou Nagyovou“. Podujatie sa uskutoční v rámci celoslovenskej akcie Týždeň slovenských knižníc. Stráviť niekoľko dní vo vlastnej réžii, bez organizácie cestovnej kancelárie

a k tomu vôbec nie len „tu za rohom“? Aj takí odvážlivci sa nájdu medzi nami. Laos – krajina v juhovýchodnej Ázii sa stala na takmer jeden celý mesiac prechodným domovom pre mladú cestovateľku Petru.

Precestovať krajinu zo severu na juh, vidieť malebné mestečko v horách plné budhistických chrámov, malých novicov a starých mníchov, či prekrásne vodopády Kuang Si, podstúpiť cestu posvätným pralesom, mať možnosť privolávať predkov a duchov, aby sa ľuďom v dedine darilo, či netradične stať sa na chvíľu učiteľkou na hodine angličtiny s potleskom detí – to je len pár zážitkov, ktoré v závere týždňa budú mať možnosť návštevníci tohto podujatia počuť a vidieť pri prezentácii tejto krajiny.

„S priateľom sme presvedčení, že dovolenka nemá byť len o vylihovaní, ale aj o tom, že niečo vraciate späť ľuďom, ktorí vás v krajine hostia a správajú sa k vám milo. Na Laosanov to platí dvojnásobne. Ešte v živote som nestretla tak usmievavých, milých a pokorných ľudí,“ povedala Petra Nagyová, ktorá v Laose bola takmer celý december. „V Luang Prabang som si veľmi obľúbila aj miestnu knižnicu, kam som sa s mladými budhistickými novicmi a miestnymi deťmi chodila rozprávať po anglicky, čítať si knihy a spolu sme sa hovorili o tradíciách a zvyklostiach.“

14. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc sa uskutočňuje v dňoch 18. - 24. marca 2013 pod spoločným mottom „Knižnice pre všetkých“. Základný cieľ sa tradične nemení - pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí.

Dokonalý vysnívaný relax s neopakovateľnými zážitkami a množstvom nových poznatkov a vedomostí. Aj tak by sme mohli nazvať pútavé rozprávanie a premietanie o krajine v juhovýchodnej Ázii pod názvom „LAOS očami dnešnej Slovenky s Petrou Nagyovou“, na ktoré Vás srdečne pozývame do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave dňa 22.3.2013 o 16:30 hod. V dopoludňajších hodinách je stretnutie pripravené pre študentov. Vstup je na obe podujatia voľný.

Tatiana Bachňáková

 

{jcomments on}

 

 

Čítať 2013 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!