štvrtok, 12 jún 2014 11:56

Profesor John Scharffenberg v rožňavskej knižnici sa podelí s poznatkami o prevencii proti rakovine a vplyve stravy na mozog človeka

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv john-scharffenberga(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Občianske združenie Život a zdravie v spolupráci s Gemerskou knižnicou Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja privíta na Lipovej ul. č. 3 v spoločenskej miestnosti v piatok 20. júna 2014 a v nedeľu 22. júna 2014 o 18:00 hod. profesora Johna Scharffenberga, MD, MPH. Pre širokú verejnosť bude mať hosť pripravené nasledovné prednášky – v piatok na tému „Prevencia proti rakovine - riešenie existuje“ a v nedeľu „Vplyv stravy na mozog človeka“. 
Profesor John Scharffenberg, MD, MPH sa narodil v Šanghaji v roku 1923. Doktorát získal v oblasti výživy, ktorá bola jeho hlavným študijným odborom na Harvardskej Univerzite a venoval sa výskumu cholesterolu a aterosklerózy. Ako profesor Univerzity v Loma Linde USA a hlavný školiteľ lekárov v oblasti primárnej prevencie sa stal uznávaným odborníkom a priekopníkom pri tvorbe vzdelávacích programov pre verejnosť, ktoré sa stále úspešne používajú. Je autorom viacerých publikácií o vplyve výživy na civilizačné ochorenia. Je známym prednášateľom nielen v USA, ale aj v zahraničí. 
„Už v minulom období profesor

John Scharffenberg, MD, MPH navštívil Slovensko,“ povedal Jozef Kopilec lektor OZ Život a zdravie. „Na trase medzi Lučencom a Košicami nemáme žiaden Klub zdravia, a tak sme oslovili vedenie knižnice v Rožňave, či by sa nepodujali zorganizovať prednášky pre verejnosť,“ dodal pán Kopilec. 

Kluby zdravia na Slovensku organizuje Občianske združenie Život a zdravie. Prednášky zamerané na zdravý životný štýl sa uskutočnia v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3 v dvoch termínoch - v piatok 20. júna 2014 o 18:00 hod. na tému „Prevencia proti rakovine – riešenie existuje“ a v nedeľu 22. júna 2014 o 18:00 hod. na tému „Vplyv stravy na mozog človeka“. Vstup je voľný. 
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1980 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!