štvrtok, 23 júl 2015 18:33

ROŽŇAVSKÉ RADIÁLY 3 - Cyklus výstav súčasného umenia pre Galériu Baníckeho múzea v Rožňave má pokračovanie

Napísal(a) Norbert Lacko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv radialy 1aGemerské osvetové stredisko v Rožňave, Banícke múzeum v Rožňave, Galéria mesta Bratislavy, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, Občianske združenie Mnémosyné, Združenie Prvého mája, Občianske združenie Otvor dvor, vystavujúci umelci, prizvaní teoretici a kurátori predstavujú projekt: ROŽŇAVSKÉ RADIÁLY 3 Cyklus výstav súčasného umenia pre Galériu Baníckeho múzea v Rožňave. 

Vážení priatelia, priaznivci a milovníci umenia, 
s radosťou si Vám dovoľujeme oznámiť, že projekt Rožňavské radiály, ktorého predchádzajúce ročníky sa uskutočnili v priebehu rokov 2013 a 2014 má pokračovanie! Podobne ako predchádzajúci rok, aj v roku 2015 je príprava a realizácia projektu finančne podporená dotáciou Ministerstva kultúry SR. 
Slávnostná vernisáž prvej výstavy projektu Rožňavské radiály 3: ZOSTANE TO V RODINE - Vstupy detí do tvorby rodičov-umelcov (a naopak), ktorá bude pripravená a zorganizovaná v kurátorskej koncepcii Daniely Čarnej, sa uskutoční 6. 8. 2015 o 17.00 hod. vo výstavných priestoroch Galérie Baníckeho múzea na Námestí baníkov 25 v Rožňave. 

Oproti predchádzajúcim ročníkom prichádza projekt Rožňavských radiál 3 s výraznou dramaturgickou inováciou. Predchádzajúce ročníky programovo, organizačne a kurátorsky zabezpečovala dvojica kurátorov a teoretikov Silvia L. Čúzyová a Noro Lacko. Tretí ročník inovuje programovú štruktúru a výstavné aktivity rozširuje o prezentáciu autorských kurátorských výstav etablovaných teoretikov výtvarného umenia a kurátorov mladej generácie, prostredníctvom ktorých rožňavskému publiku predstaví aj osobnosti a prácu týchto kurátorov. Preto sa v rámci projektu Rožňavské radiály 3 - (okrem už zohratej a s regionálnym prostredím dobre oboznámenej organizačnej a kurátorskej dvojice) - predstavia aj teoretici výtvarného umenia a kurátori Daniela Čarná a Ján Kralovič, ktorí budú prezentovať svoje autorské kurátorské výstavné projekty. 

RR 3.03 ZOSTANE TO V RODINE
Vstupy detí do tvorby rodičov-umelcov (a naopak)
Kurátorka: Daniela ČARNÁ
Vystavujúci: Milan Bočkay so synom Marcelom – Erik Binder so synmi Maxom a Alexom – Gabika Binderová so synmi Maxom a Alexom – Ladislav Čarný so synom Jurajom – Anton Čierny s dcérou Johanou – Pavlína Fichta Čierna s dcérou Johanou – Rudolf Fila so synom Vítom, Marekom a vnukom Lukášom – Dorota Filová so synom Marekom – Daniel Fischer so synom Filipom a dcérou Elou – Květa Fulierová s dcérou Miriam – Jozef Jankovič s dcérou Sabinou – Michal Kern so synom Michalom – Martin Knut so synom Leom – Július Koller s vnukom Michalom Hrapkom – Vladimír Kordoš so synom Samuelom – Stano Masár so synom Filipom – Roman Ondák so synom Adamom – Juraj Meliš so synom Jurajom – Eva Cisárová-Mináriková so synmi Matúšom a Lukášom – Vladimír Popovič s vnukom Maximiliánom – Veronika Rónaiová so synom Petrom a dcérou Barbarou – Peter Rónai s vnukom Samuelom – Rudolf Sikora so synom Michalom – Dana Sochorová s dcérou Katarínou – Ľubo Stacho so synom Ondrejom a dcérou Pavlínou – Dezider Tóth (Monogramista T.D) so synom Šimonom – Emöke Vargová s dcérou Laurou

Tešíme sa na Vašu účasť a spoločné dobrodružstvá vo svete výtvarného umenia!
Norbert Lacko

 

Čítať 1783 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:45

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!