×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/folklor/paca
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/folklor/paca
Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 29 január 2012 16:04

V pačianskom kultúrnom dome zaznelo: Na Fašiangy výskaj a v pôste si brucho stískaj! Doporučený

Napísal(a) M. Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj v tomto duchu sa nieslo podujatie plné folklórnych pozdravov. V sobotu 28. januára 2012 sa v kultúrnom dome na Pači konalo podujatie ...“kým príde jar“..., ktoré organizovali obec Pača, Gemerské osvetové stredisko a Matica slovenská.
Spevácka skupina Bučina pod vedením Dany Sústrikovej a pán  starosta Ladislav Zagiba otvorili podujatie. Diváci mali možnosť presvedčiť sa o tom, aké talenty v sebe skrývajú mladí, ale aj starší folkloristi, veď na veku nezáleží.
Ľudová hudba Gemerské hlasy pod vedením Ondreja Hlaváča ml. melódiami z horného Gemera pokračovali v programe. Doprevádzali aj

spevácku skupinu Hrabinu z Nižnej Slanej pod vedením Martina Gallíka, ktorú si domáci hostili priamo na pódiu šiškami a vínkom. Pravdaže sa nezabudlo na divákov, ktorým sa tiež ušlo. Organizátori to mali napäté, keď humorno spevácka skupina Mrchane z Bánova pod vedením Miroslavy Kozárovej prišla o 5 minút 12. No ako býva zvykom, všetko dobre dopadlo a prezlečené v humorných kostýmoch presvedčili mužov i ženy, že slovami a piesňou sa dá vyliečiť nie jedno smutné srdce. V programe sa predstavili aj sólisti speváci a rozprávači -  Martina Zagibová, Peter Gecelovský ml., a Ondrej Hlaváč st.
Spoločnými piesňami ako „Kopala studienku“ a „Kdeže si Anička“ sa folkloristi rozlúčili s divákmi a môžeme s pokojným svedomím zhodnotiť, že v našom okrese sa zorganizovalo jedno vydarené podujatie.
M. Hlaváčová

{gallery}kultura/folklor/paca{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2394 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:59