piatok, 14 marec 2014 21:01

V rámci mesiaca knihy využite besedu s gemerskou spisovateľkou Evou Wilson

Napísal(a) Mgr. Iveta Krnáčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

wilson eva1aV rámci 9. ročníka tradičného podujatia knižnice Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote MAREC – MESIAC KNIHY tento rok na besede predstaví spisovateľku Evu Wilson, ktorá je rodáčkou z Jelšavy, kde v súčasnosti i pôsobí. Pani Wilson je jednou z regionálnych spisovateliek. Podujatie sa uskutoční v priestoroch múzea dňa 27. marca 2014 o 14.00 hod.
Zámerom podujatia je propagovať literatúru a čítanie kníh autorov pochádzajúcich z regiónu Gemer - Malohont, zároveň našim zámerom je zviditeľniť knižnicu múzea, poukázať na jej jedinečnosť a jej nadregionálny význam. Podujatie je realizované formou besedy so spisovateľom. 
V roku 2014 v duchu tejto tradície predstavíme detskému čitateľovi spisovateľku Evu Wilson, autorku rozprávok a povestí z regiónu Gemer - Malohont. Mgr. Eva Wilson býva v Revúckej Lehote. Je učiteľkou na Základnej škole v Jelšave, zároveň je rezbárkou, maliarkou a spisovateľkou. Napísala nasledovné tri knihy, ktoré si zároveň i ilustrovala: Gemerskí škriatkovia, Šibal Macko a Jelšavské povesti. 
Námety pre svoju tvorbu čerpá z prostredia regiónu Gemer – Malohont, ktorý je jej nesmierne blízky.


Mgr. Iveta Krnáčová

Čítať 2183 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!