×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/jablonov/desiatok
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/jablonov/desiatok
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 16 jún 2014 17:19

XXII. ročník regionálnej prehliadky dychových hudieb Gemera-Malohontu - Festival Janka Plichtu

Napísal(a) Magdaléna Kantorová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ti IMGP0055aaV piatok 13. júna 2014 sa v Daxnerovom dome v Tisovci konal XXII. ročník regionálnej prehliadky dychových hudieb Gemera-Malohontu, „Festival Janka Plichtu“. Festival nesie názov po vzácnom človeku, muzikantovi Jankovi Plichtovi, ktorý už nie je medzi nami.
Na úvod prehliadky sa predstavila DH mesta Hnúšťa, ktorá bola založená v roku 1941. Vedúcim dychovej hudby je Karol Teicher a umeleckým vedúcim Peter Majoroš.
Ďalším účinkujúcim bola DH Hradovanka z Tisovca, ktorá patrí medzi najstaršie dychovky v našom regióne. V samotnom Tisovci prispela veľkou mierou nielen k obohateniu hudobného života, podnietila jeho rozvoj, pretože sa v nej vychovali desiatky hudobníkov, ktoré účinkovali nielen v tejto dychovke, ale aj v iných hudobných telesách, prípadne orchestroch.
V závere programu sa predstavili jubilujúce dychové hudby. Úctyhodných 60 rokov existencie si tento rok pripomína DH Magnezitár z Jelšavy, ktorá patrí do skupiny kolektívov, ktoré tvoria tradície baníckych dychoviek. Tohto času je kapelníkom súboru Ján Bukóci. Mladším jubilantom je 25 ročná DH Gemerčanka z Revúcej, ktorá sa môže pýšiť zahraničnými vystúpeniami, účasťou na

celoslovenských súťažných prehliadkach, medzinárodnom súťažnom festivale. V Tisovci sa predstavila pod vedením pána Jaroslava 

ti IMGP0055ati IMGP0032ati IMGP0019ati IMGP0013ati IMGP0008aPetra. Touto cestou prajeme jubilujúcim dychovým hudbám ešte veľa úspešných rokov, všetkým jej členom veľa zdravia, osobných a pracovných úspechov a veľa tvorivých síl.
Tak ako každý rok spríjemnili svojím vystúpením atmosféru Tisovské mažoretčatá, ktoré pracujú pod vedením pani Evy Perenčajovej.
Organizátormi podujatia boli Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote a Mesto Tisovec.

Magdaléna Kantorová

 

Čítať 2081 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:05