pondelok, 20 apríl 2015 09:59

Známa osobnosť alternatívneho umenia Braňo Jobus príde na besedu do Rožňavy a Slavošoviec

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv jobus 1a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja privíta v piatok 24. apríla 2015 o 8:00 hod. v priestoroch knižnice na Lipovej ul. č. 3 speváka, hudobníka, skladateľa, zabávača a spisovateľa v jednej osobe Branislava Jobusa. 
V ten istý deň o 10:00 hod. sa predstaví v ZŠ P. E. Dobšinského v Slavošovciach a o 15:00 hod. v obecnej knižnici a obradnej sieni v Slavošovciach.
Známa osobnosť alternatívneho umenia Braňo Jobus začal svoju kariéru v roku 1982 na hudobnej scéne. V roku 2000 založil spolu s bratom vlastnú skupinu Vrbovskí víťazi. 
Literárnu kariéru odštartoval v roku 2006 rozprávkovou knihou Láskavé rozprávky. Neskôr mu vyšli knihy, ako napríklad Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda, Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ, Komisár Mrodge, Ako muflón Ancijáš sľub dodržal a v roku 2014 to bola kniha Ja nič, ja muzikant. „Písanie je pre mňa slávnostný okamih,“ hovorí Braňo Jobus, ktorému v živote asi nikdy nechýba humor. „Humor u mňa vyčnieva nad všetkým a je viditeľný všade. Moje knihy vydavateľ zaradil medzi rozprávky, ale ja keď ich píšem, mne nikdy

nenapadne, že je to len pre deti.“ A čo prezradil o sebe a o čítaní kníh? „Ja nečítam nič, nemám na to čas. Mňa to baví vymýšľať.“ 

O čom sú knihy Braňa Jobusa, či naozaj nič nečíta, lebo nemá na to čas, kto je Anciáš a odkiaľ sa vzal, ako prežíva jednotlivé príbehy, ktoré píše, čo je jeho najväčší problém po napísaní knihy, ale i o plánoch či snoch do budúcna, sa pokúsime dozvedieť na besede v piatok 24.apríla 2015 v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave o 8:00 hod. Na stretnutie sa tešia aj v ZŠ P. E. Dobšinského v Slavošovciach o 10:00 hod. a popoludní o 15:00 hod. v obecnej knižnici v Slavošovciach. 

Tatiana Bachňáková

 

 

Čítať 2181 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!