×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/pamiatky/ml
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/pamiatky/ml
Vytlačiť túto stránku
sobota, 09 január 2016 14:00

Kedy ukončia obnovu hradu Krásna Hôrka na hornom Gemeri a čo s tým súvisí

Napísal(a) od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Madaric m minister 1aOd požiaru národnej kultúrnej pamiatky zo 14. storočia hradu Krásna Hôrka ešte 10. marca 2012 nachádzajúcej sa na hornom Gemeri sa už odvtedy hodne popísalo, posľubovalo, ale aj hodne spravilo. Nie však toľko, aby mohol slúžiť už tohto roku návštevníkom. V niektorých periodikách objavil článok o názoroch ministra školstva SR Mareka Maďariča na jeho

aktuálnu situáciu a možnosti jeho odovzdania verejnosti v pôovodnom ak nie v lepšom stave. Prečítajte si ich aj vy na našej stránke:

"V súvislosti s obnovou požiarom poškodeného hradu Krásna Hôrka sa podľa ministra kultúry M. Maďariča zle zapol gombík hneď na začiatku. Veľmi dlho trvala prvá etapa rekonštrukcie, teda dočasné prestrešenie hradu. Termín dokončenia sa pre rôzne problémy niekoľkokrát zmenil.

Dnes všetci dobre vieme, že ešte predtým sa pre námietky voči rozhodnutiu výberovej komisie posunuli sanačné práce, keď komisia z prvej etapy vylúčila jedného z uchádzačov, ktorý tvrdil, že sa tak stalo nezákonným spôsobom.
Druhá etapa sa zamerala na trvalé krovy a strechy. Posledná etapa sa bude týkať exteriérov a interiérov tejto národnej kultúrnej pamiatky. "Som rád, že máme za sebou definitívne prekrytie, lebo to znamená istotu, že je hrad zachránený. Na druhej strane sa dali aj nerealistické sľuby, keď ešte môj predchodca povedal, že práce budú do roka hotové. Pri takej zničenej pamiatke to však istý čas trvá," podotkol minister s tým, že nejde o to, aby sa lámali rekordy, ale aby sa postupovalo seriózne a kvalitne, tak aby sa hrad opäť dostal do pôvodného stavu." Požiar zničil takmer celú strechu hradu, časť interiéru, ako aj časť historických exponátov.

(zdroj:tasr)

 

 

Čítať 6607 krát Naposledy zmenené pondelok, 11 január 2016 22:51