Vytlačiť túto stránku
pondelok, 01 február 2016 17:28

Rodina Struhárová a FS Vepor pripravili v penzióne Na Ráztočnom fašiangové hody

Napísal(a) Stanislava Zvarová
Ohodnotiť túto položku
(6 hlasov)

raztocne 53 1aPenzión Na Ráztočnom v Klenovci žil v sobotu 30. januára 2016 pravou, fašiangovou náladou. Rodina Struhárová pre návštevníkov pripravila zaujímavé podujatie, ktoré im pomohli dotvoriť svojim programom členovia Folklórneho súboru Vepor z Klenovca. Pravé fašiangové hody umocnila klenovská, fašiangová

zabíjačka s ochutnávkou tradičných, zabíjačkových špecialít. Nechýbali klobásky, mäsaníky, ryžové húrky, slanina, či výborná zabíjačková polievka, kapustnica, pečienka, či držky. 

Fašiangovú náladu dotvorili aj tradičné masky turoňa, barana a i. Heligonkári, ľudová hudba, tanečníci a speváci zabávali návštevníkov, ktorí si s nimi zaspievali, zatancovali. Návštevníci zároveň mohli podporiť činnosť FS Vepor, ktorý si v tomto roku pripomenie 45. rokov svojej existencie. Dobrovoľní darcovia mali za odmenu zlosované lístky a získali pekné darčeky, ktoré venovali poslanec Národnej rady SR Mgr. Michal Bagačka z Hnúšte a podpredsedníčka Národnej rady SR JUDr. Jana Laššáková. Poďakovanie patrí všetkým dobrovoľníkom, organizátorom, ale aj všetkým návštevníkom, bez ktorých by podujatie nemalo zmysel. Veríme, že sa opäť o rok stretneme na mieste, kde sa stretávali aj naši predkovia Na Ráztočnom.

Stanislava Zvarová,
vedúca FS VEPOR z Klenovca

Fotografie: Peter Poboček

 

Čítať 4299 krát Naposledy zmenené utorok, 02 február 2016 22:54