streda, 03 február 2016 15:14

Slávnostné otvorenie Kina KLUB Revúca odštartuje česká komédia „Padesátka“

Napísal(a) MsKS Revúca
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

klub padesatka plakat 1aV máji 2015 podalo Mestské kultúrne stredisko v Revúcej žiadosť o poskytnutie dotácie z finančných prostriedkov Audiovizuálneho fondu. Projekt, ktorého základným cieľom bolo umožniť divákom mesta a celého okresu Revúca prístup k aktuálnym dielam v štandardnej kvalite požadovanej v dnešnej dobe,

Audiovizuálny fond schválil a finančne podporil sumou 28 000 €. Konečná suma 83 256 €, potrebná na zabezpečenie technických a inštalačných náležitostí, bola spolufinancovaná Mestom Revúca, ktoré prispelo sumou 55 256 €.

Po splnení všetkých právnych a projektových podmienok bolo v septembri 2015 spustené verejné obstarávanie a v novembri toho roku sa víťazom stala firma AudioMaster. Samotná digitalizácia kina sa uskutočnila v decembri 2015. Záverečnou fázou, trvajúcou až do slávnostného otvorenia, bola príprava internetových stránok, vytvorenie programu kina, zazmluvnenie distribučných spoločností a zabezpečenie predajného miesta. 

Slávnostné otvorenie Kina KLUB Revúca, ktoré je naplánované vo štvrtok 11. februára o 19:30 odštartuje česká komédia „Padesátka“ so symbolickým vstupným 1 €. Premietacie dni budú streda, štvrtok, piatok, sobota a dvakrát sa bude premietať v nedeľu, kde o 17:00 hod. dostanú priestor filmové rozprávky pre deti. Všetky informácie ohľadom premietania Kina KLUB nájdete na: www.kino.msksrevuca.sk, ako aj na facebookovej stránke facebook.com/kinoklub.

klub AVF logo1 aZavedením digitalizácie sa očakáva skvalitnenie filmovej projekcie, premietanie filmových premiér v rovnakom čase ako budú prinášané do iných kín na Slovensku, niektoré aj vo formáte 3D, lepší filmový zážitok ako aj vyššia návštevnosť, keďže najbližšie 3D kino je až v Poprade. Programová stratégia kina bude zostavovaná tak, aby v rámci hracieho profilu pokrývala všetky vekové kategórie diváka. Bude sa prispôsobovať a bude reagovať na aktuálnu premiérovú ponuku filmov s plánovaným rozšírením priamych prenosov prostredníctvom satelitu. Filmy sa budú získavať od filmových distribučných spoločností pôsobiacich na území SR na základe zmluvných vzťahov.
Po úspešnom ukončení digitalizácie kina má Mesto Revúca v úmysle ďalej pokračovať vo zveľaďovaní svojho kultúrneho stánku a to rekonštrukciou sály, výmenou sedadiel, vzduchotechniky a jej celkovou úpravou.
MsKS Revúca

 

Čítať 4768 krát Naposledy zmenené štvrtok, 04 február 2016 13:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!