štvrtok, 02 jún 2016 19:25

Júnová ponuka kina Apollo začína Oskarovým pondelkom

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Kino Apollo v Rožňave začína júnový program Oscarovým pondelkom - premietaním na mnohých filmových festivaloch oceneného filmu Saulov syn 6. 6. 2016 (pondelok) o 19.00 hodine. Projekcia sa uskutoční na pripomenutie 7. júna 1944 - dňa deportácie Židov z Rožňavy do Osvienčimu pred sedemdesiatimi dvoma rokmi. Túto smutnú udalosť z minulosti nášho mesta si môžete pripomenúť aj na pietnej spomienke 5. júna 2016 o 15.00

na mieste, kde kedysi stála židovská synagóga (na Šafárikovej ulici pri VÚB), ktorá tiež padla za obeť politickej situácii v povojnových rokoch a rovnako ako židovská komunita bola vymazaná zo súčasnej Rožňavy. Témou holocaustu sa bude zoberať aj následná verejná diskusia s historikom László Bukovszkym od 16.30 hod. v sále rožňavského Mestského úradu.

DTKG Logotyp 1Program kina v júni prináša vážne témy spracované do filmových diel, ale zároveň ponúka aj filmovú zábavu v podobe komédií a obľúbených rodinných nedeľných premietaní. V tomto mesiaci sme vybrali dva animované filmy vhodné pre detských divákov Ľadová sezóna (19. 6.) a Uuups! Archa je fuč... (26. 6.), ktoré v prijateľnej forme prinášajú nielen zábavu, ale aj odkaz na rozprávkové víťazstvo dobra nad zlom. Na starosvetské hodnoty ako priateľstvo, slušnosť a tolerancia s láskavým humorom poukazuje aj kultivovaná komédia Stážista (9. 6.) v hlavných úlohách s Robertom de Niro a Anne Hathaway. Z iného súdka je francúzska komédia Uletená Parížanka (16. 6.), ktorá napriek zdanlivo nenáročnému humoru nastavuje zrkadlo neduhom súčasnej doby prostredníctvom excentrickej hlavnej postavy - Borata v sukni.

Postavenie znevýhodnených a slabých v súčasnej spoločnosti reflektuje maďarský režisér výnimočným spracovaním - metaforou vo filme Biely boh (12. 6.), ktorý uvedieme v pôvodnom znení s titulkami zároveň s krátkym animovaným predfilmom slovenského pôvodu Nina v spolupráci s FK Excalibur. Vážnejšie až dramatické situácie zo života a vzťahov medzi rodičmi a ich deťmi spracúvajú tvorcovia vo filmoch Izba (23. 6.) a Otcovia a dcéry (30. 6.). Brie Larson (Izba) za úlohu milujúcej matky získala v tomto roku Oscara, Zlatý Glóbus a mnohé ďalšie ocenenia filmovej kritiky, a tiež divákov. Russell Crowe (Otcovia a dcéry) známy skôr ako predstaviteľ drsných chlapských hrdinov, stvárňuje otca a jeho vzťah k dcére plný vzácneho citového prepojenia a nezničiteľného vzájomného
puta.
Týmto filmom uzavrieme na letné obdobie sálu kina Apollo a našich fanúšikov a priaznivcov filmu pozývame na ôsmu sezónu letného kina v areáli rožňavskej hvezdárne. V období prázdnin (júl - august) budeme prinášať letné filmové zážitky pod hviezdnym nebom s možnosťou astronomických pozorovaní.
Kino Apollo premieta vo štvrtok a v nedeľu od 19.00, s výnimkou detských predstavení - tie začínajú o 16.00, v Dome tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej ulici 8 v Rožňave. Otvorené je 30 minút pred začiatkom premietania. Podrobnosti o programe nájdete na www.gos.sk, fb.me/kino.apollo.roznava.
A. Kleinová

 

Čítať 4137 krát Naposledy zmenené streda, 08 jún 2016 13:35
Viac z tejto kategórie: Výročný október v kine Apollo »

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!