piatok, 11 november 2016 15:14

Ochotnícky divadelný súbor Rev odohral predpremiéru hry Čakanie na Godota

Napísal(a) Vladimír Oravec
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Z predpremiéry hry divadelného súboru REV Čakanie na Godota Z predpremiéry hry divadelného súboru REV Čakanie na Godota Peter Poboček

Ochotnícky divadelný súbor Rev odohral predpremiéru hry Čakanie na Godota od Samuela Becketta. 4. novembra 2016 to bola vôbec prvá takáto udalosť pre súbor, keď uviedol celovečernú hru. „Jeden veselý a jeden smutný klaun. Dvaja stratení ľudia čakajú. Godot nie je až taký podstatný. Ide nám o čas. Godot je pre divadlo univerzálna idea.

Môžete si Godota predstaviť ako boha/Boha, ako to pravdepodobne myslel sám Beckett. Ale nie je to nevyhnutné. Nosnou myšlienkou je totiž samotné čakanie. A teda neschopnosť vykonať niečo vo svojom živote. Vlastne, hra je tom, čo sa zo života stane, keď čakáte na silu zvonku, ktorá Vás zmení, ktorá zmení Váš život a popri tom si vôbec nevšimnete, že zo života sa stalo prežívanie a odrátavanie času. Nejako máme pocit, že je to aktuálna téma.

Rev tu nie je dlho. A nerobíme veci len tak. Iste, máme sa čo učiť a nepochybne to chce veľa času. Rev si dal za cieľ pracovať s divákom, nevynechať ho z divadla. Chceli by sme, aby divák divadlo zažil a nie ho len videl. Tak trochu nám vŕta v hlave tá prastará koncepcia starogréckeho divadla – obradu. Ale máme pred sebou dlhú cestu.“ Z bulletinu k hre.
Premiéra hry sa uskutoční 19. decembra 2016 o 19:00 hod. v MsDK Revúca.
Vladimír Oravec
Fotografie Peter Poboček

 

 

Čítať 2037 krát Naposledy zmenené utorok, 15 november 2016 08:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!