streda, 21 december 2016 17:01

Rožňavských študentov zaujímala výstava Rolanda Neupauera Internácia

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave sa uskutočnili galerijno-pedagogické hodiny k aktuálnej výstave pod názvom Internácia. Na úvod účastníci, študenti zo Strednej odbornej školy technickej v Rožňave pod vedením Ing. Kataríny Miščíkovej, absolvovali prehliadku výstavy a oboznámili sa s dielami autora Rolanda Neupauera, ktoré následne aj vizuálne interpretovali – vytvorili vlastné kópie umeleckých diel.

 

Študenti nemali ľahkú úlohu, pretože už aj na vernisáži odzneli slová akademickej maliarky Évy Andrey Szőcs o Rolandovi Neupauerovi, že autor používa presne koncipované farby, čiary, formy, gestá, ktoré len na prvý pohľad vyzerajú akoby spontánne. V tomto kontextepriamo v galérii pracovali skupinky študentov a snažili sa čo najlepšie reprodukovať kompozíciu a symboliku vystavených diel.

Našim cieľom bolo prostredníctvom tejto výtvarnej metódy pomôcť účastníkom rozvíjať a prehĺbiť poznatky o daných výtvarných dielach, ich percepcii a v neposlednom rade vytvoriť istý dialóg medzi autorom vystavených diel a príjemcami, čiže študentmi.
Gabriella Badin

 

 

Čítať 1479 krát Naposledy zmenené streda, 21 december 2016 20:20

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Edita Kušnieerová sobota, 24 február 2018 10:05 Napísal(a) Edita Kušnieerová

    Študenti by si skôr vytvorili vzťah k výtvarnému umeniu kopírovaním klasickej kresby alebo realistickej maľby, ako abstraktnej maľby. Až keď si dokonale osvojíme princípy výtvarného zobrazovania reálu, až potom môžeme pristúpiť k jeho abstrahovaniu. V opačnom prípade je to čmáranie albo utieranie štetcov.

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!