pondelok, 16 január 2017 17:08

Gemerský ples s Hanáckou mozekou

Napísal(a) Katarína Kvetková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sobotu 14.januára 2017 sa v priestoroch Mestského domu kultúry v Revúcej konal Gemerský ples. Toto už tradičné spoločenské podujatie sa teraz nieslo v duchu 50. výročia družobných vzťahov s mestom Litovel. Svedčila o tom nielen prítomnosť vzácnych hostí z Čiech, ale aj výzdoba priestorov vo farbách erbov oboch miest.
Na prvú návštevu v jubilejnom družobnom roku pricestovali starosta mesta Litovel Zdeněk Potužák s manželkou a zástupcovia mesta.

Priviezli so sebou aj Hanácku mozeku a súbor Hanačka, ktorí predstavili tradičný regionálny folklór a muziku. Hostiteľka večera, primátorka mesta Revúca Eva Cireňová, spoločne so starostom Litovla, krátkymi príhovormi, prípitkom a prvým valčíkom otvorili ples. Obaja vyjadrili radosť z tak dlhoročnej spolupráce oboch miest a vzájomných stretnutí, ktoré budú najmä v tomto roku veľmi intenzívne. Z. Potužák zároveň vyjadril potešenie s nadviazaním priateľských vzťahov nielen medzi zástupcami mestských úradov, ale aj zástupcami spoločenských organizácií, podieľajúcich sa na kultúrnom a športovom dianí v meste. Dodal, že k nám sa vždy rád vracia a rád privíta našincov na pôde Litovla.

Tanečnú atmosféru navodili aj páry z Tanečného štúdia Happy Dance a Majstri Slovenska v latinsko-amerických tancoch Orsólya Farkašová a Tomáš Baka, ktorých vystúpenie bolo nezabudnuteľným zážitkom.
O hudobnú produkciu na plese sa postarala hudobná skupina Experience, o folklórnu hudobnú produkciu Hanácka mozeka. Nechýbala ani bohatá tombola, do ktorej prispeli aj Litovelčania.

Tohtoročný Gemerský ples je už minulosťou. Tešíme sa na ďalšie plesy v meste a iné družobné akcie. Najbližšou bude Slovenský ples v Litovli a vo februári u nás turistický zimný prechod Stolickými vrchmi.

Zdroj: Revuca.sk - Text a foto: Katarína Kvetková

 

 

Čítať 2197 krát Naposledy zmenené piatok, 20 január 2017 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!