Vytlačiť túto stránku
piatok, 24 február 2017 16:54

Speváčka Muziky Milana Rendoša, Andrea „Bursi“ Rendošová, predstaví v Rožňave piesne z regiónu Abov

Napísal(a) Mária Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Organizátor speváckych workshopov Gemerské osvetové stredisko ani v roku 2017 nezanevrie na milovníkov folklórnej piesne. Dňa 10. marca o 18.00 hodine sa v Dome tradičnej kultúry Gemera uskutoční ďalší spevácky dom.
„Po úspešných troch stretnutiach folkloristov a lektorov sme si tohto roku pozvali ďalšieho hosťa, ktorý je známy na celom Slovensku svojím hlasovým fondom

u menie logo a vyniká v samotnom speváckom prejave. Bývalá vedúca speváckej zložky Folklórneho súboru Železiar, speváčka Muziky Milana Rendoša, Andrea „Bursi“ Rendošová, predstaví piesne z regiónu Abov. Prostredníctvom týchto piesní a lektorky sa okrem iného dozvieme, ako folklórne kolektívy spracúvajú piesňový materiál a do akej formy ho štylizujú. Ako výpomoc si so sebou privedie speváčku, víťazku mnohých folklórnych súťaží Barboru Feckovú. Do spevu im zahrá na akordeóne Milan Rendoš,“ uvádza Mária Hlaváčová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave. Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu umenia. Vstup: 2 €.

Mária Hlaváčová

 Muzika Milana Rendoša so speváčkami - Video

 

 

Čítať 2456 krát Naposledy zmenené utorok, 28 február 2017 11:12