streda, 01 marec 2017 12:28

MAREC v Malohonte: V hlavnej úlohe divadlo

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
V nedeľu 5. marca 2017 zavíta do Hnúšte bábková divadelná hra Huncút Gašpar, ktorá poteší predovšetkým detských divákov. V nedeľu 5. marca 2017 zavíta do Hnúšte bábková divadelná hra Huncút Gašpar, ktorá poteší predovšetkým detských divákov.

Divadlo, divadlo a ešte raz divadlo. V marci nás čaká niekoľko zaujímavých divadelných predstavení v Hnúšti, v Rimavskej Sobote a v Tisovci, ale aj šou Miroslava Donutila v Revúcej, koncert saxofónového kvarteta a vážnej hudby či zaujímavé výstavy.

Divadelné predstavenia
V nedeľu 5. marca 2017 zavíta do Hnúšte bábková divadelná hra Huncút Gašpar, ktorá poteší predovšetkým detských divákov. Tradičný príbeh na motívy hier starých ľudových bábkarov o Gašparkovi a jeho šikovnosti začína o 16:00 hod. v Dome kultúry.
rs rodinny prievan aRodinný prievan je názov skvelej komédie, ktorá prináša mikroskopický pohľad do života jednej rodiny, ktorá je "postihnutá" tým najkrajším spôsobom. Toto divadelné predstavenie s hviezdnym hereckým obsadením si môžete pozrieť vo štvrtok 9. marca o 18:00 hod. v Dome kultúry v Rimavskej Sobote.
O deň neskôr (10.03.) sa uskutoční tanečné divadlo pod názvom Na konci svitá, ktorým si v Hnúšti pripomenú 30. výročie vzniku súboru moderného tanca ECHO.
Divadlom bude žiť aj mesto Tisovec, kde v nedeľu 12. marca vystúpia členovia umeleckého súboru Divadla J. G. Tajovského zo Zvolena v komédii Život je taký. Divadelná hra pravdivo a do hĺbky hovorí o základných situáciách manželského vzťahu, ktoré pozná väčšina manželských párov.
Pre tých najmenších je určené aj hudobné divadelné predstavenie Paci Pac, ktoré sa koná v nedeľu 19. marca v Kokave nad Rimavicou.

ra donutil revucaŠou plná humoru a zábavy
Kto by nepoznal vynikajúceho českého herca a skvelého rozprávača Miroslava Donutila? Svojimi príhodami a ich geniálnym podaním v novom programe Cestou - necestou vás rozosmeje, zabaví, ohúri, ba dokonca aj rozplače. Nenechajte si ujsť jeho šou, s ktorou sa predstaví v utorok 7. marca v Revúcej.

Koncerty
Milovníci hudby si prídu na svoje najprv vo štvrtok 16. marca v Hnúšti, kde odohrá svoj koncert saxofónové kvarteto Saxophone Syncopators a následne v utorok 21. marca v Rimavskej Sobote, kde sa uskutoční koncert vážnej hudby Harfové impresie.

Zaujímavé výstavy
Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote ponúka niekoľko zaujímavých výstav. Jednou z nich je aj výstava Vtáky Gemerskej pahorkatiny, ktorá bude otvorená v stredu 1. marca a potrvá do 10. mája. Predstaví vám viac ako 100 druhov vtákov, ktoré môžete spoznať pomocou preparátov, fotografií, krátkych popisov a nahrávok vtáčieho spevu, ktorý sa územím nášho regiónu nesie počas jarných rán.
Z ďalších výstav určite zaujme Zbierka potápačskej techniky Petra Ferdinandyho z Revúcej, ktorý sa jej zbieraniu venoval štyri desaťročia svojho života. Pozostáva z 504 kusov najrozličnejších častí potápačskej výstroje, ktoré sú doplnené o fotografie zhotovené pod vodnou hladinou. Výstavu si môžete pozrieť do konca apríla.
V knižnici v Hnúšti prebieha výstava fotografií z minuloročnej súťaže Malohont mojimi očami, ktorá bude dostupná ešte do konca marca.

V mene organizátorov vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v regióne Malohont a jeho okolí, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2017.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!

Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 1439 krát Naposledy zmenené streda, 01 marec 2017 12:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!