pondelok, 03 júl 2017 20:32

Revúcky Salón - výstava výtvarníkov „Klubu Plánka“ Doporučený

Napísal(a) V. B.
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Z vernisáže výstavy revúckych výtvarníkov, členov Klubu Plánka, ktorú zorganizovali ku Dňu mesta Revúca 15. júna 2017. Sprístupnená je MsKS do 31. júla 2017. Z vernisáže výstavy revúckych výtvarníkov, členov Klubu Plánka, ktorú zorganizovali ku Dňu mesta Revúca 15. júna 2017. Sprístupnená je MsKS do 31. júla 2017. Foto: Peter Poboček

Súčasťou  programu 21. ročníka „Dni mesta Revúca“ 16. - 18. júna 2017 je aj Revúcky Salón - výstava výtvarníkov „Klubu Plánka“ v MsKS. Salón je stretnutie aktívnych výtvarníkov z Revúcej a blízkeho okolia, ktorí sa výtvarnou tvorbou zaoberajú profesionálne, poloprofesionálne aj zo záľuby. Na výstave sa prezentovalo 14 výtvarníkov od najmladšieho až po seniorov 84 rokov. Súčasťou  programu 21. ročníka „Dni mesta Revúca“ 16. - 18. júna 2017 je aj Revúcky Salón - výstava výtvarníkov „Klubu Plánka“ v MsKS.

Salón je stretnutie aktívnych výtvarníkov z Revúcej a blízkeho okolia, ktorí sa výtvarnou tvorbou zaoberajú profesionálne, poloprofesionálne aj zo záľuby. Na výstave sa prezentovalo 14 výtvarníkov od najmladšieho až po seniorov 84 rokov. Vystavená tvorba je žánrovo aj tematicky rôznorodá. Zaujímavá je aj škála výtvarných techník, dominujú olejomaľby. Ernest Hauser a Vincent Blanár vystavujú krajinárske motívy z Gemera, z Revúcej a okolia. Mária Labošová, kombinované techniky, obrazy sú jemné ladené v abstrahovanej forme. Margita Matúšová vystavila priestorové objekty v keramike a krajinárskym motívom. Milan Matúš, drevené reliéfy so sakrálnou tematikou. Božena Šuhajová, grafické práce tonovo štrukturované v jemných farebných linkách. Jozef Kostič, výtvarná zrelosť a bohatá fantázia sa prejavila v obraze „Oganista“. Katka Kostičová v maľbe využíva  dekoratívne prvky. Výrazne sú v obraze „Zlatokopka“. Katarína Molnárová stvárňuje jazdecké figurálne motívy. Zaujímavý je obraz „Splynutie jazdca“. Mariana Frohlichová experimentuje s formou aj obsahom. Zátišia sú jej výtvarnou dominantou. Jana Stašková – Klimentová má svojský farebne jemne ladný rukopis. Využíva maliarsku skratku, čo je vidieť v obraze „Dnes naučím Vás lietať“. Zuzana Almaší stvárňuje portréty s výrazne dynamickou farebnosťou. Zuzana Zraková vystavuje šperky inšpirované renesanciou. Margita Guliariková, obrazy detailne prepracované ladené históriou. Zaujímavé sú obrazy „Dordist“ a „Nemesis“. Výstavu možno navštíviť v „Dome kultúry“ MsKS v Revúcej do 31.7. 2017 od 7,30 hod. - 18,00 hod. Budete všetci srdečne vítaní.

(vb)

 

Čítať 2016 krát Naposledy zmenené pondelok, 03 júl 2017 21:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!