utorok, 01 august 2017 16:55

Rožňavské radiály 5 – Rurálna epopej s Andrejom Dúbravským

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave sa 27. 7. 2017 uskutočnila vernisáž výstavy Rurálna epopej. Výstava je inštalovaná v rámci piateho ročníka cyklu výstav súčasného umenia pre mesto Rožňava, s názvom Rožňavské radiály. Výstavu otvorila Gabriella Badin, ktorá okrem prítomných hostí privítala vystavujúceho umelca, Andreja Dúbravského, ktorý popri vlastných diel na výstave predstavil aj práce svojho japonského kolegu, žijúceho v New Yorku, Ryosuke Kumakuru. Obidvaja umelci sú predstaviteľmi novej vlny talentovaných výtvarníkov súčasného svetového umenia.

Výstavu Rožňavských radiál prítomným bližšie predstavili samotní kurátori Sylvia L. Čúzyová a Noro Lacko. K slovu sa dostal aj samotný umelec. Zúčastneným prezradil, že niektoré diela sú pred publikom prezentované vôbec po prvýkrát, ako aj to, že ho teší vystavovať v rámci cyklu Rožňavských radiál. Výstavu Rurálna epopej môžete v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave navštíviť do 4. septembra 2017.

Spoluorganizátori projektu: Andrej Dúbravský, OZ MEDZA, Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave. Projekt je financovaný z verejných prostriedkov Fondom pre podporu umenia.

Gabriella Badin

Foto: Pavol Horváth

 

Čítať 1519 krát Naposledy zmenené utorok, 01 august 2017 17:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!