štvrtok, 24 august 2017 11:26

Veľtrh Profesia days mieri po prvýkrát do Košíc

Napísal(a) Nikola Richterová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Najobľúbenejší pracovný veľtrh na Slovensku prichádza na východ. Po ôsmich úspešných ročníkoch Profesia days v Bratislave mieri podujatie na opačný koniec republiky. V Košiciach budú na návštevníkov čakať nielen zamestnávatelia, ale aj zábava, vzdelávanie, či zaujímaví spíkri z východu, ktorí robia svojmu regiónu dobré meno nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.
Zatiaľ posledný ročník Profesia days v hlavnom meste prilákal tento rok v marci 16 tisíc návštevníkov. V košickom Spoločenskom pavilóne sa tak pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky,

ministerstva práce, primátora mesta Košice a Košického samosprávneho kraja vo štvrtok 28. septembra 2017 bude konať akcia, na ktorej sa očakávajú zástupy záujemcov bez ohľadu na vek, vzdelanie, či odvetvie, v ktorom si chcú nájsť uplatnenie. Vstup je navyše voľný! Jediným potrebným bude bezplatná registrácia.

Na návštevníkov čakajú stovky voľných pracovných miest 

Vďaka veľtrhu spoločnosti Profesia budú mať východniari príležitosť k lepšiemu dialógu so zamestnávateľmi. Celkovo bude k dispozícií vyše 60 spoločností z najrozličnejších oblastí. Uchádzači o prácu navyše získajú cenné informácie nielen o aktuálnych pozíciách, ale aj o budúcich plánoch náboru nových zamestnancov, na ktoré sa len čaká. Takéto informácie môžu pomôcť aj študentom vysokých škôl, či stredoškolákom. Nájsť si svoje miesto vo firme však nebudú mať príležitosť iba uchádzači, ktorí hľadajú prácu na TPP. Zamestnávatelia budú totiž ponúkať hľadať aj ľudí na skrátený úväzok, či študentské stáže.

ke profesiadays1Generálnym partnerom Profesia days je Východoslovenská energetika Holding. Ako jedna z najväčších a najstabilnejších spoločností v regióne je symbolom dôveryhodného zamestnávateľa a navyše symbolom firmy, ktorá určuje trendy v oblasti energetiky a inovácií s vysokou mierou pridanej hodnoty. „Na Profesia days chceme našim budúcim kolegom ukázať, že sme inovatívnym a atraktívnym zamestnávateľom aj pre tých, ktorým je blízky technologický pokrok a chcú byť na pulze doby. Uplatnenie u nás môže nájsť naozaj široké spektrum uchádzačov s rôznym vzdelaním či zameraním a v rôznych vekových kategóriách. Na všetkých sa tešíme v našom stánku, kde sa dozvedia bližšie informácie o aktuálnych voľných pozíciách a o tom, čo všetko robíme a v čom sme inšpiratívni,“ pozýva Andrea Danihelová, hovorkyňa spoločnosti.

Hlavný partner Profesia days, spoločnosť Jaguar Land Rover, buduje na Slovensku nový výrobný závod. Zamestnávateľ ponúka možnosť podieľať sa na výrobe legendárnych áut. Priamo v tomto stánku môžu uchádzači okrem pestrej ponuky voľných pracovných pozícií využiť aj personálne poradenstvo. Všetci uchádzači budú mať možnosť zistiť nielen podrobné informácie o obsadzovaných pozíciách, ale aj o požiadavkách na kandidátov. Záujemcovia budú môcť priamo na mieste vyplniť žiadosť o zamestnanie.

4 hlavné benefity zaručia program pre všetkých

Zamestnávatelia s voľnými pracovnými miestami však rozhodne nebudú tým jediným, čo môžu východniari od Profesia days čakať. Návštevník má tak možnosť nielen nájsť si prácu, ale môže sa aj vzdelávať, inšpirovať úspešnými Slovákmi, či zabaviť súťažami či virtuálnou realitou.  Vítaní tak rozhodne nie sú iba tí, ktorí si zháňajú prácu, ale aj ľudia, čo chcú napredovať alebo majú záujem počuť názory ľudí, ktorí majú za sebou výsledky.

Spíkri inšpirujú a ukážu, že úspech môže byť rôznorodý

Každý z nás chce byť úspešný. To, ako úspech vyzerá, si však každý predstavuje inak. Hlavným cieľom množstva ľudí je však robiť v živote niečo, čo im prináša radosť. Inšpirovať a motivovať k takémuto niečomu budú na Profesia days prednášajúci, ktorým sa niečo podobné podarilo.

ke profesiadays4O tom, ako začínali, čo boli ochotní obetovať pre úspech a prečo sa rozhodli pre svoju sféru, budú rozprávať napríklad riaditeľ kultúrneho centra Tabačka Kulturfabrik Peter Radkoff, moderátorka spravodajstva Rádia Expres Oli Džupinková, výskumníčka v kybernetike Mária Virčíková, ktorá v roku 2013 získala pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky titul Top študentská osobnosť Slovenska, riaditeľka najväčšieho pracovného portálu na Slovensku Profesia Ivana Molnárová, ale aj zakladajúci člen hudobného zoskupenia Heľenine oči Martin Mihalčín a mnoho ďalších.

Kariérne poradenstvo, testy z jazykov, či IT zručností

Napísať životopis, či motivačný list. Množstvo ľudí týmto činnostiam nevenuje príliš veľa času. Môže to byť chyba. Záujemcovia tak budú mať na Profesia days možnosť dozvedieť sa nielen ako napísať správne tieto dva dokumenty, ale aj ako sa správať na pohovore a v pracovnom živote, a najmä, prečo je dôležité dávať veľký význam týmto veciam.
Ľudia, ktorí si píšu životopis, majú často problém s kolónkou cudzie jazyky. Nevedia totiž určiť, aká je úroveň  ich jazykových znalostí. Na Profesia days tak budú mať vďaka jazykovej spoločnosti Empire otestovať, ako sú na tom v angličtine, nemčine, ale aj v španielčine a ďalších jazykoch. Spoznať svoje znalosti budú návštevníci môcť vďaka spoločnosti Košice IT Valley aj v  informačných technológiách.

Virtuálna realita, fotobúdky a súťaže

Podujatie Profesia days v Košiciach nebude iba o práci. Na svoje si prídu aj tí, ktorí majú náladu sa zabaviť. K dispozícií budú fotobúdky, z ktorých si návštevníci môžu odniesť pamätnú fotografiu. Okrem fotiek si však budú môcť ľudia odniesť aj hodnotnejšie veci, pripravené totiž budú rôzne súťaže so zaujímavými cenami. Návštevníci, ktorým príde tento svet niekedy príliš všedný, môžu okúsiť tiež  virtuálnu realitu.

ke profesiadays3Cesta na veľtrh iba za polovicu

Cesta na podujatie bude vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko s polovičnou zľavou. Ak si uchádzač vyberie cestu vlakom, zaplatí len obyčajné cestovné do Košíc. Domov sa môže odviezť bezplatne. Ponuka platí od 27. do 29. septembra 2017. Podmienkou je, aby cestovný lístok označil organizátor podujatia pečiatkou potvrdzujúcou účasť na Profesia days Košice.

Nikola Richterová 

 

Čítať 1740 krát Naposledy zmenené pondelok, 28 august 2017 10:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!