štvrtok, 31 august 2017 14:44

Služby Turistického informačného centra v Revúcej využilo od začiatku roka 2017 viac ako 2 500 návštevníkov

Napísal(a) Jankošíková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Služby Turistického informačného centra v Revúcej využilo od začiatku roka 2017 už viac ako 2 500 návštevníkov. Išlo prevažne o klientov zo Slovenska, ale navštívili nás aj návštevníci z Čiech, Maďarska, Poľska, Nemecka, ale i z Francúzska a Veľkej Británie. Turisti prejavovali najväčší záujem o lektorovaný vstup do Múzea Prvého slovenského gymnázia a prehliadku mesta. Z blízkeho okolia ich najviac zaujímal Národný park Muránska planina, Slavošovský tunel, Ochtinská aragonitová jaskyňa ako i informácie o zaujímavostiach na Prednej Hore a Muránskej Zdychave.

ra 1 Informačný pultV posledných dvoch rokoch sme skvalitnili materiálno – technické vybavenie nášho infocentra. Bol osadený nový informačný pult ako jeden z najdôležitejších súčastí prvého kontaktu so zákazníkom, pribudli dva informačné panely, prvý Pozvánka do okolia, druhý informačný panel sme venovali jednej z turisticky najatraktívnejších oblastí Slovenska a centru ochrany prírody Muránskej planine, texty na paneloch podávajú informácie v dvoch jazykových mutáciách – v slovenčine a angličtine, tiež pribudli zásobníky na letáky.

ra 2 Informačné panely a TV prezentácieRozšírili sme rozsah bezplatne poskytovaných informačných služieb v podobe TV prezentácií, kde sa klienti formou krátkych videí môžu zoznámiť s prírodnými a kultúrnymi atraktivitami mesta i regiónu Gemer. V rámci 155. výročia založenia Prvého slovenského gymnázia sme pre záujemcov pripravili príležitostnú pečiatku, ktorou si môžu opečiatkovať zakúpenú pohľadnicu a úplnou tohtoročnou novinkou je možnosť ručného vyrazenia si pamätnej mince.

Turistické informačné centrum bezplatne poskytuje informácie o meste a regióne, o kultúrnych, spoločenských a ra 3 Zásobníky na letákyšportových podujatiach, aktualizuje prehľady o ubytovacích a stravovacích zariadeniach, propaguje mesto i región na rôznych podujatiach a výstavách, realizuje rezerváciu a predaj vstupeniek v rámci siete TICKETPORTAL a predaj cestovných lístkov v rámci siete AMS BUS aj na medzinárodné autobusové spojenia. V ponuke infocentra sa nachádzajú okrem propagačných materiálov aj turistické mapy, atlasy, publikácie, pohľadnice, tiež široký sortiment suvenírov a darčekových predmetov i z tvorby regionálnych remeselníkov a ľudových tvorcov.

ra 4 Kaviareň národovcovK službám infocentra neodmysliteľne patrí i sezónne prevádzkovanie Kaviarne národovcov, v rámci týchto priestorov sa môžu klienti bezplatne pripojiť k internetu či využiť detský kútik. Ponuku kaviarne v tomto roku obohatil milkshake v piatich rôznych príchutiach.

ra príležitostná pečiatkaOd roku 2016 je prevádzka Turistického informačného centra a Kaviarne národovcov v júli a auguste nepretržitá počas pracovných dní, víkendov a sviatkov každý deň vždy v čase od 08:00 do 18:00 hod. (s výnimkou prestávky na obed od 12:00 do 13:00 hod.) Mimo letnej sezóny sú otváracie hodiny počas pracovných dní v čase od 08:00 do 12:00 a od 12:30 do 16:00 hod. Aktuálne informácie môžu návštevníci nájsť na stránke www.tic.revuca.sk alebo na facebookovej stránke, ktorú sme pre klientov zriadili v minulom roku.

Oddelenie regionálneho rozvoja MsÚ Revúca
Foto: Maroš Detko

 

 

Čítať 1958 krát Naposledy zmenené štvrtok, 31 august 2017 15:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!