pondelok, 25 september 2017 11:09

Rande s mojou láskou – knihou

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre v utorok 26.9.2017 besedy pre žiakov II. stupňa ZŠ s Tiborom Hujdičom pod názvom Rande s mojou láskou – knihou. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

V dnešnej dobe plnej technických vymožeností je občas ťažké presvedčiť deti aby čítali knihu. Väčšina rodičov svoje ratolesti už v útlom veku necháva s mobilom, tabletom, alebo pri počítači. Viesť deti už odmala k čítaniu je veľmi dôležité. O to sa snaží aj Tibor Hujdič alias „pán Mrkvička“. Študoval sociálnu prácu na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Ako sociálny pracovník pracoval s deťmi. Založil Detské kníhkupectvo Mrkvička, zamerané na predaj kvalitných kníh pre deti a mládež. Pri otázke, či detičítajú, pán Hujdič odpovedal: „Prieskum na túto tému upozorňuje, že každé tretie dieťa príde do školy s tým, že mu ani mama, ani oco nikdy nečítali. Takéto dieťa už pri nástupe do školy oproti deťom, ktorým rodičia pravidelne čítajú, zaostáva. Zmeniť to k lepšiemu je dlhodobá záležitosť, no určite sa netreba vzdávať."

Tibor Hujdič vedie semináre pre knihovníkov o práci s detským čitateľom, semináre pre učiteľov o čitateľskej gramotnosti a je neúnavným čitateľom všetkým rodičom a deťom, ktorí chcú skvelú knihu pre deti počúvať. Bol autorom relácie „Detská knižnica“ o kvalitných knihách pre deti a mládež vysielanej v Slovenskom rozhlase. Podujatia, ktoré sa uskutočnia v utorok 26.9.2017 v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v rámci projektu Tajomstvá v literatúre pod názvom Rande s mojou láskou – knihou z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1406 krát Naposledy zmenené streda, 27 september 2017 12:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!