pondelok, 27 november 2017 11:42

Základnú prípravu členovia hasičských jednotiek z rožňavského okresu absolvovali na školení v Rakovnici

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Základnú prípravu členovia hasičských jednotiek z rožňavského okresu absolvovali na školení v ďňoch 18. - 19. a 25. - 26.11.2017 v Rakovnici. Svoje vedomosti získavali o hasičskej technike, legislatíve a iných potrebných informáciách, ktoré sú dobrovoľným hasičom potrebné. Aj pri výkone tohto dobrovoľného poslania, pomoci blížnému, na ochranu majetku, zdravia, životov. Na začiatku ich privítal a otvoril školenie tajomník ÚzO DPO SR Rožňava Mgr. Michal Terrai a predseda ÚzO DPO SR Rožňava pán Marián Kapusta. Školiteľ Ing. Miroslav Debnár, a druhý víkend lektor OŠ DPO SR v Martine pán Miroslav Šoška.

Ďakujeme starostovi Obce Rakovnica, pánovi Ľubošovi Leštákovi za poskytnutie priestorov pre výuku, aj ubytovanie, chlapcom z DHZO Krásnohorské Podhradie za spoluprácu a pristavenie vozidla Iveco Daily, aby mohli realizovať praktickú ukážku hasičskej výzbroje a techniky (vecných prostriedkov).
Zástupkyni starostu obce Rakovnica, pani Mgr. Márii Uhrinovej, za sladkú pochúťku, ktorú účastníkom priniesla (prvý víkend) a potešila ich chuťové kanáliky. Ďakujeme tiež chlapcom, domácim z DHZ Rakovnica, pánovi Hlaváčovi za uvarenie chutného gulášu, tiež starostovi za jeho zabezpečenie tohto pokrmu, ktorý sme mohli mať a najedení čakať na vykonanie skúšky. V skúšobnej komisii nám pomohol aj podpredseda ÚzO DPO SR Rožňava Mgr. Štefan Hronec. Všetci frekventanti školenie uspeli a bolo im odovzdané Potvrdenie s celkovým hodnotením: vyhovel. Chlapci a dievčatá, frekventanti školenia, nech sú vám všetkým tieto nadobudnuté informácie iba pre osoh, a v praxi ich viete aj využiť.
Mgr. Michal Terrai,
tajomník ÚzO DPO SR Rožňava

 

Čítať 1826 krát Naposledy zmenené pondelok, 27 november 2017 13:19

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!