pondelok, 25 december 2017 11:27

Betlehemské svetlo z Baziliky Narodenia Pána sa dostalo aj na Gemer Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ osobným odovzdávaním zo sviečky na sviečku putuje medzi miliónmi ľudí. Napĺňa tak svoje poslanie byť symbolom jednoty nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc. Chceme spolu s ním odovzdať porozumenie do sŕdc v našom okolí. Prijmime ho a šírme jeho plamienok ďalej, aby sme pomohli rozžiariť a spojiť celé Slovensko.

Po stopách skautov na Slovensku sa vydali aj dobrovoľní hasiči z okresov Revúca a Rožňava.
V sobotu 23. 12. 2017 sa stretli na železničnej stanici v Plešivci dobrovoľní hasiči z Jelšavy, Muráňa a Čiernej Lehoty, ale aj miestny duchovný a niekoľko obyvateľov, aby sme si odpálili od skautov v rýchliku SITNO Betlehemské svetlo.

Cesty Betlehemského svetla zo stanice v Plešivci sa rozdelili a všetci sa rozhodli šíriť plamienok svetla vo svojom okolí.

Dobrovoľní hasiči z Muráňa v sobotu 23. 12. 2017 odovzdali plamienok v rímsko – katolíckych kostoloch v Muránskej Lehote a v Muránskej Dlhej Lúke. Aj obyvatelia obce Muráň si mohli prísť odpáliť Betlehemské svetlo pred Obecný úrad v Muráni. Na štedrý deň – 4. adventnú nedeľu – odovzdali plamienok na svätej omši v rímsko – katolíckom kostole v Muráni.

Dobrovoľní hasiči z Jelšavy v sobotu zavítali medzi obyvateľov Zariadenia opatrovateľskej služby, kde sme okrem svetla odovzdali každému malý darček. Po zotmení si chodili obyvatelia mesta Jelšava pre plamienok pred rímsko – katolícky kostol sv. Petra a sv. Pavla. V nedeľu 24. 12. 2017 sme Betlehemské svetlo doručili na omšu do kostola. Pred kostolom si odpálila aj pani Margita Mladšia, ktorá odovzdala potom svetlo ďalej obyvateľom v Revúckej Lehote.

Dúfame, že sme urobili krajšie Vianoce Betlehemským svetlom v mnohých domácnostiach.
Tešíme sa, že sa na budúci rok stretneme ešte vo väčšom počte.
Gabriela Jakubecová

Foto: autorka textu + M. Terrai

 

Čítať 6960 krát Naposledy zmenené utorok, 26 december 2017 22:55

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!